Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

Baraz Bosna-Portugal
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 123
TEMA: Baraz Bosna-Portugal
Baraz Bosna-Portugal prije 2 godina, 3 mjeseci  
Æiro: Možemo se plasirati na SP
Æiro Blaževiæ je našu selekciju okarakterizirao autsajderom u srazu s moænim Portugalom. No, to ne znaèi da se predaje...
Mislim da su Portugalci favoriti u našem srazu. Svejedno, dobro je poznata èinjenica da favoriti ne pobjeðuju uvijek – izjavio je Blaževiæ novinarima neposredno nakon izvlaèenja parova dodatnih europskih kvalifikacija za SP:

Portugal je velika momèad s pregršt izvrsnih igraèa. Bez obzira na to, mislim da imamo sve što nam treba da bismo ih pobijedili. Možemo se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo. - zakluèio je Æiro.
jackie
Expert
Poruka: 716
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Muško bosnakoeln.de dzevadsinanbegovic@hotmail.de Mjesto: Leverkusen/Njemacka Rođendan: 11/14
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Baraz Bosna-Portugal prije 2 godina, 3 mjeseci  
Nikad nama iz bivse juge nisu odgovarale te dvije momcadi sa pirinejskog poluostrva sjetite se samo majstorice ,Ako budu igrali kao i protiv Spanije daleko je SP za nas ipak i ja sam optimista oni imaju dobre igrace al i mi imamo Dzeku HAJMO BOSNO BOSNO BOSNNNOOOOOOOOOOOOOOOOOSmile
mirso
Expert
Poruka: 627
graphgraph

Mirso ti vrlo dobro znas da protiv spanije nije bila utakmica nego ojacani trening s obzirom da smo imali 9 igraca sa zutim kartonima pa su se zato onako suzdrzavali dobro se i igralo he !!
HATIRAJ
Senior
Poruka: 474
graphgraph

NEMOGUCI ILI MOGUCI SCENARIO

Kronika najavljene smrti
Datum: 14.10.2009 20:08
Autor: Boris Dežuloviæ
I dok su moji prijatelji na Boraèkom jezeru pekli rakiju i pili direktno iz kazana, nervozni pred poèetak utakmice sa Estonijom, ja sam savršeno miran - savršeno miran barem što se rezultata utakmice tièe - sjedio pred televizorom, znajuæi toèno kako æe se stvari razvijati. Znao sam da æe Bosna pobijediti Estoniju i otiæi u baraž za Svjetsko prvenstvo u Južnoafrièkoj Republici, ali nisam u tome miru bio nimalo spokojan. Nisam ni mogao biti, jer znam toèno kako æe se stvari dalje odvijati.

rezultatom 3:1 i prvi put otiæi na Mundijal. Slavit æe se po gradovima, voda æe na Boraèkom jezeru gorjeti, i do sljedeæeg ljeta cijela æe Bosna - dobro, to se tako kaže, neæe baš cijela - živjeti samo za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.
Mundijal za Bosance neæe dobro zapoèeti. Iako æe Æiro najavljivati osvetu za Neretvu, Drvar i svih sedam ofenziva, u Pretoriji æe teško nastradati od preporoðene Njemaèke sa 1:4. Na poluvremenu æe biti 0:2, u 55. minuti traèak nade vratit æe Zvjezdan Misimoviæ, ali æe dvostruki strijelac Bastian Schweinsteiger i Miroslav Klose zakljuèiti utakmicu dvadeset minuta prije kraja. Utakmica odluke igrat æe se èetiri dana kasnije, protiv Èilea: zbog teškog poraza protiv "panzera" i loše gol-razlike, Bosni æe praktièki igrati samo pobjeda, jer je Èile u prvom kolu pobijedio Saudijsku Arabiju 2:0.
Bit æe tvrdo, cijela æe Bosna - dobro, dobro - izgristi nokte do laktova, dok konaèno u 76. minuti Zvjezdan-Opet-Misimoviæ ne savlada èileanskog kapitena Claudija Brava. Ostalih petnaestak minuta grist æe se nokti do ramena, Edin Džeko æe u 83. minuti promašiti penal, ali ostat æe 1:0 i Bosna æe biti pred vratima raja. Punih pet dana pred utakmicu sa Saudijskom Arabijom Æiro æe "galvanizirati" navijaèe u dalekoj domovini, najavljivat æe tri gola saudijskim prijateljima, "isplatit æemo im džamije", i kad igraèi istrèe na teren, izgledat æe kao pušteni s lanca.
Veæ u osmoj minuti bit æe 2:0, zabit æe Ibiševiæ i Džeko, u 21. æe mladi Naif Hazazi smanjiti na 1:2, u prvoj minuti drugog poluvremena Džeko æe dati treæi, završit æe 4:1 i Bosna æe biti meðu šesnaest najboljih. "Prognozirao sam tri gola, i kod 3:1 zabranio sam igraèima da postignu i èetvrti gol", pijan od sreæe govorit æe Æiro poslije utakmice. "Ali, onda onaj mangup Ibiševiæ zabije èetvrti i sruši mi koncepciju!"
Sedam dana Bosna æe èekati tu historijsku utakmicu protiv strašne Van Marwijkove Holandije, koja se kroz kvalifikacije za Mundijal prošetala sa devet pobjeda iz devet utakmica, a kroz grupu sa dodatne tri od tri, najavljujuæi novu zlatnu eru nekad velikog "oranja". Nitko živ u Bosni neæe raditi, stat æe život, Æiro æe najavljivati osvetu za Srebrenicu, izbit æe mali diplomatski skandal, i kad igraèi istrèe pred pedeset hiljada ljudi na "Nelson Mandela" stadionu u Port Elizabethu, bit æe jasno da se dogaða historija.
"Kakva bolan galama?" šeretski æe pred utakmicu zvijezda Mundijala Æiro Blaževiæ komentirati za BBC Sport nepodnošljivu buku koju domaæi navijaèi prave trubeæi svih devedeset minuta, na što se žale svi europski treneri. "Mi smo navikli na to, moji su igraèi odrastali pod sirenama za uzbunu."
Kakva æe to utakmica biti! Mnogo godina kasnije, Zlatan Bajramoviæ æe prièati kako im je Æiro na poluvremenu, kod 0:0, podijelio nekakve bombonèiæe od mentola, tic-tac, šta li. "To je cijankalij", rekao im je. "Nema predaje. Ako povedu, progutajte to. Neæemo se predati živi!" U 78. minuti, kad svi veæ budu èekali produžetke, dogodit æe se možda najljepši trenutak prvenstva: Spahiæ æe poslati loptu na lijevu stranu, u prazan prostor, Misimoviæ æe kratko podignuti pogled i ubaciti je Džeki, ovaj æe je prebaciti na drugu stativu Senijadu Ibrièiæu, a Genijad æe je primiti na grudi, lažnjakom poslati po æevape i vratara Stekelenburga i kapitena Van Bronckhorsta, pa lijevom mirno plasirati za 1:0.
Slavlje æe trajati samo pet minuta, veæ u 83. Dirk Kuyt æe izjednaèiti, prvih devedeset minuta završit æe sa senzacionalnih 1:1, ali historija - koja se nama, za razliku od Holandije, ipak ponavlja - ponovo æe se dogoditi veæ na poèetku produžetaka, u devedeset drugoj, kad Genijad Ibrièiæ iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara zabije i drugi gol. Zmajevi æe izdržati trideset minuta orkanskih napada Sneijdera, Van der Vaarta, Huntelaara i društva, nakon dva sata titanske borbe naæi æe se u èetvrtfinalu, meðu osam najboljih na svijetu, a Æiro æe nastaviti zabavljati svijet izjavom da je kupio grobnicu u Johanesburgu, gdje nakon finala želi biti pokopan kao bosanski Nelson Mandela.
Nakon povijesne pobjede nad moænom Holandijom Bosna više neæe biti kuriozitet prvenstva, veæ njegova top-story. Èetiri dana kasnije, u polufinalu, èekat æe ih Æirin "stari prijatelj" Diego Maradona. Cijeli svijet te æe subote biti prikovan uz televizijske ekrane, pedeset hiljada ljudi pred velikim video-zidom na "Koševu" i sedamdeset hiljada ljudi na stadionu u Durbanu pozdravit æe bosansku senzaciju i nasuprot njima posrnule zvijezde Argentine, koja je jedva prošla u kvalifikacijama za Mundijal, u Južnoj Africi još jedvitije ušla u drugi krug, pa tamo sa 1:0 izbacila svjetskog prvaka Italiju.
"Ja da ti budem iskren, jarane, meni se govno stislo kad sam se prije utakmice pozdravio sa njihovim kapitenom Maskeranom i Leom Mesijem. Al' pravo", prièat æe kasnije Emir Spahiæ. "Držim se ja za dupe i gledam u Æiru, sve mu mašem da moram u æenifu, a znaš šta on kaže? Kaže Æiro: Spaho, ne seri!"
Utakmica æe biti tvrda, nervozna, pokidana. Sranje o kojemu je govorio kapiten zmajeva Emir Spahiæ dogodit æe se u 30. minuti, kad æe zbog glupog faula pomalo prestrogo dobiti drugi žuti karton, i konaèno otiæi u zahod. Iako sa desetoricom igraèa, Bosna æe izdržati. Šansi zapravo i neæe biti mnogo, tek jedan poništeni gol Gonzala Higuaina i velika prilika Zlatana Muslimoviæa, koji æe u drugom produžetku s linije peterca pucati preko Sergija Romera, preèke, cijele južne tribine stadiona "Moses Mobhida" i Milenijumskog tornja u durbanskoj luci. Sa igraèem manje Bosna æe herojski izboriti jedanaesterce, bit æe do tada veæ puna Hitna pomoæ koševske bolnice, a sirene ambulantnih kola zavijat æe sablasno pustim Sarajevom.
Dalje æe historija pisati ovako: Tevez æe zabiti prvi penal za 1:0, Genijad Ibrièiæ pogodit æe stativu, Higuain æe pogoditi za 2:0, a Ibiševiæ sigurno smanjiti na 2:1. Prepustimo sada historiografiju vrataru Nemanji Supiæu. "Na redu je bio Leo Messi", prièat æe godinama kasnije Nemanja. "Uzeo je loptu i nije smio da me pogleda u oèi. Rekao sam mu: 'Leo, pazi, znam gde æeš je puknut.' Digao je glavu na brzaka, a ja sam mu pokazao na desnu stranu. Isfintirao sam u tu stranu, bacio se u drugu i odbranio penal." Nakon historijske obrane Džeko æe izjednaèiti na 2:2, a vrata dženneta Æiri i "zmajevima" u èetvrtoj seriji definitivno æe otvoriti Javier Mascherano, pogodivši stativu.
Bosna æe gorjeti, Zenica æe gorjeti, gorjet æe Boraèko jezero, gdje generalni direktor BH televizije Nermin Durmo neæe moæi gledati penale, pa æe veæ petnaest minuta biti pod vodom, zavijat æe sirene Sarajevom dok Zvjezdan Misimoviæ bude prilazio lopti, raspast æe se zdravstveni sistem Bosne i Hercegovine kad mu Romero... obrani penal. U petoj, posljednjoj seriji Maradonin æe joker, stari Martin Palermo, zabiti za 3:2, Romero æe obraniti i Admiru Vladaviæu - ne pitajte mene zašto je on pucao, eno vam Æiro - i tako æe završiti jedan lijepi san.
Blaževiæ æe, blijed kao krpa, nakon utakmice priæi velikom Diegu i reæi mu kako se "povijest ponovila", Maradona æe se mangupski nasmijati, i ona æe - ta jebena, usrana povijest - na "Moses Mobhida" stadiumu u Durbanu dovršiti onaj veliki krug zapoèet dvadeset godina ranije, 30. juna 1990, kad je Tomica Ivkoviæ obranio Maradoni, a Goicoechea Brnoviæu i Hadžibegiæu, i kad je na stadionu "Artemio Franchi" u Firenzi tiho - dobro, to se tako kaže - umrla Titova Jugoslavija.
Banjaluka æe osvanuti sa grafitima "Gracias Gauchos", a Milorad Dodik æe telegramom èestitati tradicionalnim prijateljima srpstva, argentinskom ministru vanjskih poslova Jorgeu Tajani i predsjednici Cristini Fernandez, podsjeæajuæi kako je "velièanstvena pobjeda nad BiH božja nagrada za ustrajnost na meðunarodnoj pravdi i nepriznavanju Kosova". Dalje znate i sami, mjesec i pol nakon historijske utakmice u Durbanu osvanut æe balvani na cesti Sarajevo - Goražde, i sve æe otiæi u tri lijepe pièke materine.
Za vas, meðutim, ima vremena. Sad kad sam vam sve lijepo nacrtao, na vama je da prodate kuæu i auto, odnesete sve u kladionicu, pokupite pare i zapoènete svoju privatnu, mirnu historiju. Za taj novac može se kupiti lijepa kuæa u
fantom slobode
Expert
Poruka: 916
graphgraph

Ne znam sta bi samnom bilo da prodjemo na SP.
Eno Memkin
Legenda foruma
Poruka: 3040
graph

Pored sveg optimizma da idemo na SP slaba tacka nam je odbrana kroz koju ce se ronaldo setati ko radzife po kuruzima.
Mirso imam isto misljenje mi na kraju uvijek us...mo.
Dzaja
Senior
Poruka: 246
graphgraph

POGLEDAJTE OVO
mirso
Expert
graphgraph

Znam da je za mnoge nemoguce da Ronaldo ne igra na svjetskom prvenstvu,ali Boze moj pa mi smo bolji ako odigramo kako treba...
jackie
Expert
Poruka: 716
graphgraph
Pol: Muško bosnakoeln.de dzevadsinanbegovic@hotmail.de Mjesto: Leverkusen/Njemacka Rođendan: 11/14

Vjerujte ljudi!! Iskreno. Razocarenja ne moze biti jer su nam vec puno dali.
Eno Memkin
Legenda foruma
Poruka: 3040
graph

trazi se ovaj balon za utakmicu protiv portugala:laugh: www.garagetv.be/video-galerij/kristof/ Ba...t_tegen_Arsenal.aspx
mirso
Expert
graphgraph

Idi na vrhStranica: 123
Moderatori: Moderator

Facebook

Video Sedmice

Login