Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

Gradski Most
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 12345678...16
TEMA: Gradski Most
Gradski Most prije 3 godina, 10 mjeseci  
Ono sto me je navelo da postavim ovu temu na forum je prijasnja vijest o prvom mjestu koje je osvojila mlada cura iz Holandije porijeklom iz Sanskog Mosta. Iznenadilo me je to sto je ona rekla da se njen idejni izgled mosta uklapa u sredinu u kojoj bi se nalazio. Sta vi mislite, je li vam stvarno izgled `njenog` mosta nesto sto bi mogli zamisliti na rijeci Sani?

Moje misljenje je da je most daleko od ikakvog uklapanja u sredinu. Odudara od svega sto ima u okolini. Djeluje mi hladan a o boji tek i da ne govorim. Most bi po mom misljenju bolje pasao u nekoj sceni Star-Wars-a nego igdje drugo. Znam da sam sada ostar ali sam se totalno razocarao prvoplasiranim prijedlogom. Ja sam zamisljao taj novi most sa sirokim trotoarom za pjesake sa obe strane i da je vise bijel, nesto toplije a onaj njen prijedlog mi je nekako totalna suprotnost od svega sto se nalazi u blizini. Po mom bi taj most samo nasu lijepu rijeku ucinio stranom i ruznom.
zegarac
Junior
Poruka: 58
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Posljednja izmena: 22.04.10 08:42 od admin.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Most prije 3 godina, 10 mjeseci  
most kao most je dobar ali moje je isto misljenje da se nece uklapati u postojeci izgled grada.
admin
Administrator
Poruka: 1948
graphgraph

Meni se most svidja. Ide, recimo, sa onom zelenom, novoizgradjenom zgradom. Meni se cini da je okolina mosta malo zastarjela i da nju treba prilagoditi jednom ovakvom, futuristickom mostu. I Most u Mostaru je za ono doba bio futuristicki i cjeli grad se tom mostu prilagodjavao i sve to je postalo ona cjelina koju znamo.
Eno Memkin
Legenda foruma
Poruka: 3040
graph

Bila je slika u VF-u na spratu iza tezge (ja mislim da ima ista pored puta negdje prije caplja kad se ide iz Kljuca) sa nazivom "Sanski Most 20??". Iz nekog razloga me ovaj most o kom rapravljate podsjetio na tu sliku.

Svaka cast djevojci na trudu.
fahro
Pocetnik
Poruka: 8
graphgraph

Meni je vrlo tesko ocjeniti izgled, a po gotovo funkcionalnost mosta na osnovu jedne slike.
Nagradena su tri idejna proekta, bilo bi lijepo da su nam i predocena sve tri.Tako bi mogli vidjeti prednosti i nedostatke Aldinog mosta. Vjerovatno ce mnogo odlucivati i sama cijena kompletnog proekta.
Sigurno je da se ni jedan most nece uklopiti sa livadom na Trgu Ljiljana.
Jos cemo mi mnoge izbore docekati na postojecem mostu.
zulfikar
Pocetnik
Poruka: 10
graphgraph

fahro napisao/la:
Bila je slika u VF-u na spratu iza tezge (ja mislim da ima ista pored puta negdje prije caplja kad se ide iz Kljuca) sa nazivom "Sanski Most 20??". Iz nekog razloga me ovaj most o kom rapravljate podsjetio na tu sliku.

Svaka cast djevojci na trudu.

Fahro! Jesi li mislio reci? svaka cast rodici na trudu.
zulfikar
Pocetnik
Poruka: 10
graphgraph

Zulfikar,

Ako je rodica onda svaka cast "rodici" na trudu. Ja stvarno neznam cija je ni da mi je rod.

Ja licno nisam nesto posebno opcaran sa slikom koju sam vidio ali nije lijepo njen trud podcjenjivati.

Zegarac, znam da nisi ta struka ali idejni konkurs je bio otvoren pa si mogao i ti svoju zamisao predati.
fahro
Pocetnik
Poruka: 8
graphgraph

godina koja se nalazi na onoj slici u vf-u je 2600-a ako tad ne budemo onako kao na slici onda neznam
admin
Administrator
Poruka: 1948
graphgraph

Ima li kakvih mogucnosti da se postavi par slika koje bi poblize prikazale idejno rjesenje mosta?
Prije par mjeseci sam vidio jednu, dosta malenu fotografiju i priznam da mi nista nije bilo jasno.

Hvala unaprijed!
Vodenjak
Stariji Clan
Poruka: 1189
graphgraph

alda lijepo kaže da se most postavlja NEUTRALNO izmdju dvije obale, ondonso dva dijela grada, administrativnog i trgovaèkog,kako ih je nazvala. i to je sve OK.Most je sam za sebe u sadašnjoj konstalaciji arhitektonski incident, po meni izuzetno zanimljiv i impuls razvoju...

ili treba da sve u sanskom mostu ostane i narednih 600 godina potpuno isto -iste gradjevine, isti ljudi,sda...

stvar je u glavama,a ne na terenu.
mido
Novinar
Poruka: 46
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12345678...16
Moderatori: Moderator

Facebook

Video Sedmice

Login