Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

Radončić platio 50 000 KM zekata!
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 12345678
TEMA: Radončić platio 50 000 KM zekata!
Radončić platio 50 000 KM zekata! prije 1 godinu, 5 mjeseci  
Saopštenje ureda Rijaseta za zekat

Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice danas je objavio da je ove godine na račun Bejtul-l-mala Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zekat uplatilo više lica, a najveći iznos zekata ove godine je uplatio, u iznosu od 50.000 KM (pedeset hiljada), Fahrudin Radončić.

Ured za zekat poziva da se i drugi privrednici ugledaju na primjer Fahruduna Radončića kako bi ciljevi zekata, odnosno institucije Bejtu-l-mala bili ostvareni, a to je borba protiv siromaštva i nepismenosti, kao osnovna islamska obaveza svakog muslimana i muslimanke – kaže se u saopštenju iz Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Pres-centar SBB BiH

Aferim Predsjedniče - skidam ti kapu, prvo ne stidiš se svog identiteta a drugo kad bi svi plaćali zekat ne bi bilo siromašnih u BiH. Bravo.
SBB SANA
Stariji Clan
Poruka: 1471
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Posljednja izmena: 08.09.10 14:40 od SBB SANA.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Radončić platio 50 000 KM zekata! prije 1 godinu, 5 mjeseci  
SBB SANA napisao/la:

Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice danas je objavio da je ove godine na račun Bejtul-l-mala Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zekat uplatilo više lica, a najveći iznos zekata ove godine je uplatio, u iznosu od 50.000 KM (pedeset hiljada), Fahrudin Radončić.

Ured za zekat poziva da se i drugi privrednici ugledaju na primjer Fahruduna Radončića kako bi ciljevi zekata, odnosno institucije Bejtu-l-mala bili ostvareni, a to je borba protiv siromaštva i nepismenosti, kao osnovna islamska obaveza svakog muslimana i muslimanke – kaže se u saopštenju iz Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Pres-centar SBB BiH

Aferim Predsjedniče - skidam ti kapu, prvo ne stidiš se svog identiteta a drugo kad bi svi plaćali zekat ne bi bilo siromašnih u BiH. Bravo.

Sadaka je ko droga...

Ko je naviko na nju, posebno kad je mlad i zdrav, apstinencija od iste dodje ko grom iz vedra neba.

A u BiH vecina naroda vec 20 godina zivi, dijelom troseci i cijedjeci ono napravljeno za bivse nam drzave, a drugim dijelom od sadake koja se u milijardama slijeva iz svijeta. Dobro, oni toj sadaci tepaju sa "donacija" ali, valjda im to ljepse zvuci. Proevropski...

Cini se da je u zadnje vrijeme ta sadaka malo presusila pa da se ne bi previse zaduzivali kreditima od kojih u zadnje vrijeme zive, u pomoc, kao po pravilu, upadaju lokalne efendije i njihovi glasnogovornici. Zove se bog u pomoc i poziva na uplatu zekata.

Jer, nema smisla da mi koji radimo imamo sve a oni koji ne rade nemaju to isto!

A da vidimo sta je to zekat...

Riječ zekat je arapska riječ koja označava čišćenje, rast, napredovanje. Stoga zekat, kao jedan od pet stubova islama, i obaveza koja nas određuje kao muslimane, označava čišćenje imetka od nečistoća kao pripreme za njegov rast, napredak i uvećavanje.

Negirati zekat, kao strogu vjersku obavezu, znači izlazak iz vjere, a ne davanje zekata za osobu koja ga je dužna dati, prestavlja veliki grijeh koji podrazumjeva kako dunjalučku tako i ahiretsku kaznu i udaljava od Allahove dž.š. milosti.
http://zekat.rijaset.ba/

Aha...
Znaci - porez!
S tim sto je razlika u tome sto se utajom poreza drzavi u BiH moze postati predsjednikom dok nas s druge strane Allah upozorava da smo najebali i na ovom i na onom svijetu ako zekat ne platimo.

Predsjednika ti sto se tice, znamo sad da je on vlasnik samo 2.000.000 KM sto na stednji sto licno sto svakako. Ni feninga vise. Jer da ima vise, bojao bi se Allaha i odje i tamo. A on je poznat kao bogobojazljiv tip.
Naime, sigurno je bio na ovoj stranici:
http://zekat.rijaset.ba/index.php?str=kalkulator
... pa izracunao koliko je duzan...
Vodenjak
Stariji Clan
Poruka: 1189
graphgraph

Vodenjak napisao/la:
SBB SANA napisao/la:

Pres-centar SBB BiH

Sadaka je ko droga...

Ko je naviko na nju, posebno kad je mlad i zdrav, apstinencija od iste dodje ko grom iz vedra neba.

A u BiH vecina naroda vec 20 godina zivi, dijelom troseci i cijedjeci ono napravljeno za bivse nam drzave, a drugim dijelom od sadake koja se u milijardama slijeva iz svijeta. Dobro, oni toj sadaci tepaju sa "donacija" ali, valjda im to ljepse zvuci. Proevropski...

Cini se da je u zadnje vrijeme ta sadaka malo presusila pa da se ne bi previse zaduzivali kreditima od kojih u zadnje vrijeme zive, u pomoc, kao po pravilu, upadaju lokalne efendije i njihovi glasnogovornici. Zove se bog u pomoc i poziva na uplatu zekata.

Jer, nema smisla da mi koji radimo imamo sve a oni koji ne rade nemaju to isto!

A da vidimo sta je to zekat...

Riječ zekat je arapska riječ koja označava čišćenje, rast, napredovanje. Stoga zekat, kao jedan od pet stubova islama, i obaveza koja nas određuje kao muslimane, označava čišćenje imetka od nečistoća kao pripreme za njegov rast, napredak i uvećavanje.

Negirati zekat, kao strogu vjersku obavezu, znači izlazak iz vjere, a ne davanje zekata za osobu koja ga je dužna dati, prestavlja veliki grijeh koji podrazumjeva kako dunjalučku tako i ahiretsku kaznu i udaljava od Allahove dž.š. milosti.
http://zekat.rijaset.ba/

Aha...
Znaci - porez!
S tim sto je razlika u tome sto se utajom poreza drzavi u BiH moze postati predsjednikom dok nas s druge strane Allah upozorava da smo najebali i na ovom i na onom svijetu ako zekat ne platimo.

Predsjednika ti sto se tice, znamo sad da je on vlasnik samo 2.000.000 KM sto na stednji sto licno sto svakako. Ni feninga vise. Jer da ima vise, bojao bi se Allaha i odje i tamo. A on je poznat kao bogobojazljiv tip.
Naime, sigurno je bio na ovoj stranici:
http://zekat.rijaset.ba/index.php?str=kalkulator
... pa izracunao koliko je duzan...

Vodeni, sad ti skidam kapu, nemam šta dodati. Zekat jest porez, međutim, porez koji se daje isključivo siromasima, bijedi, za obrazovanje i sl...

A Radončić po kalkulaciji ima 2 mil vrijednosti imovine za zekata, i njemu skidam kapu.
SBB SANA
Stariji Clan
Poruka: 1471
graphgraph

Da vidimo sta je dao proslih 10 godina ili sta ce dati slijedecih 10.
Smayo
Senior
Poruka: 209
graphgraph

Smayo napisao/la:
Da vidimo sta je dao proslih 10 godina ili sta ce dati slijedecih 10.Upravo se o tome radi. Kao i o tome da on sam kaze da ima mnogo vise nego to! S druge strane, smatram da je odredjivanje procenta koji se treba platiti na imovinu kontraproduktivno! Ljudi daju pomoc onima kojima treba u toku cijele godine i na masu razlicitih nacina. A kada dodje vrijeme za placanje samog zekata i kad ljudi prokontaju koliko bi, prema onim tabelama trebali da daju, mnogi se vjerovatno osjecaju krivima sto to nisu u stanju.
Iz moje se kuce to uvijek placalo ali mi je sreca sto je moja majka rahmetli koja je o tome svemu vodila racuna, bila jedna razumna zena koja nije mnogo marila za razno-razne tabele nego postupala po svijesti i savjesti! Da ne pominjem i cinjenicu da su i u rukovodstvima tadasnje IVZ sjedili mnogo mudriji i mnogo manje pohlepni ljudi kojima je bilo bitnije da dzematlije zive bolje od pukog slaganja novca u blagajni dzamije. S takvim svojim ponasanjem su i pridobili ljude da OD SRCA daju svoj doprinos, kako izgradnji i obnovi hiljada dzamija u bivsoj nam domovini, tako i za sve ostale aktivnosti koje su radjene.
Ukljucujuci i davanje zekata.
A danas...
Vodenjak
Stariji Clan
graphgraph

VODENI da je radoncic dao samo marku bolji je od LAGUMDZIJE ili tihica koji nikad nisu dali ni marku!moram vama sbb ovcima cestitati na ovome!
nekilik
Senior
Poruka: 250
graphgraph

Kako li je ovaj Fahrudin dobio bosansko drzevljanstvo mora da se negdje borio.Priznajem da je sposoban covjek ja radim kao crnac i nisam mogao ovoliko da usparam a on zaradi milijune i odvoji dzeparac da uplati zekat.Aferim sanzaklijo blagos nama ako ovaj EEE A VIDJI MENEEEEEEE dodje na vlast
suzimioko
Pocetnik
Poruka: 18
graphgraph

nekilik napisao/la:
VODENI da je radoncic dao samo marku bolji je od LAGUMDZIJE ili tihica koji nikad nisu dali ni marku!moram vama sbb ovcima cestitati na ovome!Ne znam da li su ta dva dali ali znam da je isticanje ovog samo jeftina predizborna zvecka a nikako neki vjerski chin. Osim toga, nijednom rijecju nisam kritikovao to sto je uradio nego sam na njegovom primjeru htio da pokazem zasto je ovakav nacin odredjivanja zekata, po meni, pun manjkavosti..
Vodenjak
Stariji Clan
graphgraph

Odg: Radončić platio 50 000 KM zekata! prije 1 godinu, 4 mjeseci  
nekilik napisao/la:
VODENI da je radoncic dao samo marku bolji je od LAGUMDZIJE ili tihica koji nikad nisu dali ni marku!moram vama sbb ovcima cestitati na ovome!Bezvezan ti komentar ako ce mo realno, znaci ja tebi platim kafu i bolji sam od svih ostalih . Ali tu kafu ti nisam platio kao prijatelju vec kao nekom liku koji ce mi otkriti poslovnu tajnu da zaradim velike cifre. Ja dignem lovu i ti me 4 godine ne vidis a u medjuvremenu te sef izbacio iz firme jer si za kafu prodao poslovnu tajnu, nemas posla i svi te smatraju za izdajicu, a 4 godine nisu malo vremena. Kada postanes i psihicki i fizicki slab nakon tih godina ja cu doci i platiti ti opet neko pice i cevape i ti ces reci da sam dobar jer za 4 godine ti niko to nije ucinio, ovaj put mi ne treba poslovna tajna od tebe vec od tvoje familije, a ti ces i to izdati jer treba pojesti cevape opet za 4 ljeta, i tako sve se ponavlja.
Smayo
Senior
Poruka: 209
graphgraph

Odg: Radončić platio 50 000 KM zekata! prije 1 godinu, 4 mjeseci  
nisam clan sbb stranke ali nevidim razlog da napadate radoncica.najbolje je rjesenje za bosnu da neprode bakir.jer ako on prode a nece napravice od nas palestinu.sto ne napadas nacelnika sanjina koji je obeco napraviti most na sani,dom u vrpolju,dom na partizanu.stadion itd.sta je s tim projektima.prodo je stadion za potrebe tusa nasta je vlasnik tusa sam izjavio da je dao 100 hiljada maraka za dozvolu u privatne ruke.pitam se veceras kad sam gledo nacelnika na sehidskom mezarju grize li ga savjest tih sehida jer on,asim i ostali kradu i ruse s.most a ti borci su dali zivot za bolje sutra.njima nista nije sveto.kradite doce bog po vase najmilije a onda ce biti kasno.
Bivši Član SDA
Junior
Poruka: 91
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12345678
Moderatori: Moderator

Facebook

Video Sedmice

Login