|
Asim naredio 10 000 KM za Bajram i100 KM za imame! prije 1 godinu, 5 mjeseci
|
|
|
Prije par dana Asim Kamber je u prisustvo grupe građana na jednom javnom skupu jasno naredio načelniku da Općina obezbijedi 10 000 KM za proslavu Bajrama i po 100 KM za svakog imama na području medžlisa jer kako on kaže: ''Odoše nam imami u SBB - govore za SBB''. Načelnik, svjestan da mora to uraditi, svjestan, također, da je općinska kasa poprilično prazna sa nelagodom je primio ali i izvršio naređenje.
Ovdje apeliramo na Medžlis IZ da odbije ovakav pristup ''kupovine'' svojih ljudi i da eventulna sredstva koja dođu na njihov račun preusmjere u socijalni odsjek i ne dozvole manipulaciju sa ovom uvaženom institucijom.
|
|
|
|
|
|
|
Odg: Asim naredio 10 000 KM za Bajram i100 KM za imame! prije 1 godinu, 5 mjeseci
|
|
|
meni kako se čini ovaj SBB SANA je neki dvolčnjak u SDA koji se pretvara da je njihov član, a ovdje onda piše protiv...
po ovim informacijama vidi se da čovjek ,,zna'' sve šta kažu i Asim i Sanjin...
meni nije jasno samo je li Asim za ili protiv Islamske zajednice...
zar se ta uvažena institucija bavi politikom, zar nije njihov posao vjera...
|
|
|
|
|
|
|
Odg: Asim naredio 10 000 KM za Bajram i100 KM za imame! prije 1 godinu, 5 mjeseci
|
|
|
Islamska zajednica u Sani se ne bavi i ne treba baviti politikom, već vjerom. Lično sam bio prisutan kada su njeni predstavnici naglasili da oni žele da budu i jesu duhovna institucija u koju će moći i ulaziti svi oni koji žele i imaju potrebu, bez obzira da li pripadaju ili ne pripadaju nekoj političkoj opciji. Istina, bilo je nekada tu odstupanja, prvenstveno u vremenu kada su uglavnom oni iz džamije radili na formiranju SDA, koja se kasnije isto tako, zbog onih raznih mešetara i interešdžija koji su ušli poslije u njene redove, odrodila i njih (svoje osnivače) izdala. Posigurno znam da čovjek (H.M.) koji je donio prve pristupnice ove stranke u Sanski Most nije od Asimove garniture čak bio ni pozvan na kvazisvečanost obilježavanja 20 godina postojanja iste. No, narod zna!?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobro. Recimo da je tako. (mada ne treba svemu ni vjerovati, pogotovo ocajnima jer od rekla-kazala pokusavaju napraviti neke argumente)
Ali zasto ne biti dosljedan pa ne spomenuti tu Radoncica koji placa nekih 50 000 zekijata. Od para kojih je digao kao kredit telefaxom od Razvojne banke koja bi opet trebala davati kredite koji ce te pare uloziti u pokretanje manjih obrta. Od tih istih para od kojih je kupio i reisa dajuci mu 800 000 maraka reisu za njegovu rezidenciju.
A taj kredit iz Razvojne banke su sredstva koja je uplatio svaki bosanski poreski obveznik, svaki covjek BiH.
Tako Radoncic zeli bukvalno kupiti vlast parama od poreskih obveznika.
Inace, nije neobicno da najveci kriminalci i profiteri koji su se obogatili o narod i time ga osiromasili uplacuju pare vjerskim organizacijama zeleci da se prikazu kao dobrocinitelji pred ljudima od kojih se te pare i ukrali, pronevjerili, oprali.
Takve odnose mozemo promjeniti samo mi, stanovnici BiH koji cemo izaci na izbore 3. oktobra, i koji cemo glasati za sebe, svoju porodicu, svoju djecu, a protiv kriminala.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eno Memkin napisao/la:
Dobro. Recimo da je tako. (mada ne treba svemu ni vjerovati, pogotovo ocajnima jer od rekla-kazala pokusavaju napraviti neke argumente)
Ali zasto ne biti dosljedan pa ne spomenuti tu Radoncica koji placa nekih 50 000 zekijata. Od para kojih je digao kao kredit telefaxom od Razvojne banke koja bi opet trebala davati kredite koji ce te pare uloziti u pokretanje manjih obrta. Od tih istih para od kojih je kupio i reisa dajuci mu 800 000 maraka reisu za njegovu rezidenciju.
A taj kredit iz Razvojne banke su sredstva koja je uplatio svaki bosanski poreski obveznik, svaki covjek BiH.
Tako Radoncic zeli bukvalno kupiti vlast parama od poreskih obveznika.
Inace, nije neobicno da najveci kriminalci i profiteri koji su se obogatili o narod i time ga osiromasili uplacuju pare vjerskim organizacijama zeleci da se prikazu kao dobrocinitelji pred ljudima od kojih se te pare i ukrali, pronevjerili, oprali.
Takve odnose mozemo promjeniti samo mi, stanovnici BiH koji cemo izaci na izbore 3. oktobra, i koji cemo glasati za sebe, svoju porodicu, svoju djecu, a protiv kriminala.
Lijepo ti je Vodenjak objasnio kako se daje zekat, tako da se ne moraš vraćati na svoje stare insinuacije koje kao papagaj ponavljaš. Kredit, banka, reis, i ostale laže..
Nego deder pročitaj današnji intervju sa Reisom u avazu pa nauči nešto..., 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sve je to tako kako kazem i tu nema spora.
Opljackane pare, pogotovo na stetu naroda i sirotinje, se ne mogu oprati jer je i taj zekijat u tom slucaju opljackani novac.
Zbog neplacanja zekijata se ne ide u zatvor.
Zbog neplacanja drzavnog poreza se ide u zatvor i to nikakav zekijat, pa ni onaj najposteniji ne moze sprijeciti.
A jos kad dodje vrijeme podnesenja racuna po zakonu o ispitivanju porijekla stecene imovine, gdje ce nam onda biti kraj. Bice zaposljavanja u obezbjedjenju kazneno-popravnih domova. Bice velika potraznja za tim kadrom.
A reisa sam odavno prestao citati. Vec odavno nema sta novo reci osim ponavljanja ubleha da bi se odrzao na stolici i da bi se opario. I zastitio kriminalce i "nove muslimane".
U ova tri mandata (mada IZ po ustavu nalaze samo dva) koliko reis sjedi u toj stolici nacitao sam se svakakvih ubleha.Sada citam Hafizovica, Spahica, Karica..... i jos neke, koji su istinski prvaci u prakticiranju nase vjere, obicaja i kulturnog nasljedja. Skromni, posteni, obrazovani ljudi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eno Memkin napisao/la:
Sve je to tako kako kazem i tu nema spora.
Opljackane pare, pogotovo na stetu naroda i sirotinje, se ne mogu oprati jer je i taj zekijat u tom slucaju opljackani novac.
Zbog neplacanja zekijata se ne ide u zatvor.
Zbog neplacanja drzavnog poreza se ide u zatvor i to nikakav zekijat, pa ni onaj najposteniji ne moze sprijeciti.
A jos kad dodje vrijeme podnesenja racuna po zakonu o ispitivanju porijekla stecene imovine, gdje ce nam onda biti kraj. Bice zaposljavanja u obezbjedjenju kazneno-popravnih domova. Bice velika potraznja za tim kadrom.
A reisa sam odavno prestao citati. Vec odavno nema sta novo reci osim ponavljanja ubleha da bi se odrzao na stolici i da bi se opario. I zastitio kriminalce i "nove muslimane".
U ova tri mandata (mada IZ po ustavu nalaze samo dva) koliko reis sjedi u toj stolici nacitao sam se svakakvih ubleha.Sada citam Hafizovica, Spahica, Karica..... i jos neke, koji su istinski prvaci u prakticiranju nase vjere, obicaja i kulturnog nasljedja. Skromni, posteni, obrazovani ljudi.
Ponekad mi te je stvarno žao, ali kad srljaš, srljaj brate, ne mogu ti ja pomoći.
Tvoja patološka potreba za iznošenjem neistina na ljude koji ti se jednostavo ne sviđaju je zabrinjavajuća po tvoju ličnost i duh. Posebno zabrinjava potreba za omalovažavanjem reisuleme bez ikakvih argumenta i uključivanje u hajku sa njegovim nesitomišljenicima u liku inih hafizovića i karića.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ma nema tu nikakve hajke. Ja to zovem preporodom na nesto bolje. Reis je taj koji dize hajke, evo vec treci mandat.
Recimo, nikad do sada u istoriji bosanskih muslimana nisu muslimani ovako oslabljeni dovodjenjem na prosjacki stap kao u ovo vrijeme dok je sadasnji reis na vlasti. A istovremeno, on se obogatio vise hiljada puta (da ne kazem miliona).
Nikada nije vise bosanskih muslimana otislo u zapadne zemlje kao u ovo mirnodobsko vrijeme dok je reis bio na vlasti, dok je njemu sve bolje i bolje i sve je imucniji pa sebi trenutno gradi rezidenciju od 20 miliona maraka dok njegove dzematlije stoje u redu za javnu kuhinju samo nekoliko stotina metara dalje.
Nikada do sada nismo imali vise kriminala, ubistava, samoubistava, narkomanije, prostitucije, kocke, alkoholizma kao sto to imamo danas u vrijeme reisa Cerica.
Ima tu jos puno toga. Imali smo i temu o reisu pa se i tamo moze procitati.
Zbog toga me raduje preporod koji slijedi sa ovim kadrom koji izmedju ostalih cine akademici Hafizovic, Karic, Spahic....
Ako reisu ne uspije podjela BiH (a u sta sumnjam da ce uspjeti u naredne dvije godine) i time novi mandati u toj novoj drzavi (25% BiH i Sandzak) onda ce pokusati postaviti neku svoju marionetu za narednog reisa, ali nece to proci.
Upravo zbog ovih gore navedenih akademika, a i narodu je sve jasno, ali ako se vec ovoliko trpilo istrpice se i ove posljednje dvije godine.
Mislim da niko vise nikada nece ovoliko zaviti u crno svoje dzematlije kao sto je to uradio reis Ceric.
Ostace zapisan kao takav i u istoriji naseg naroda. Kao rekorder. Na zalost, naravno.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SBB SANA napisao/la:
Prije par dana Asim Kamber je u prisustvo grupe građana na jednom javnom skupu jasno naredio načelniku da Općina obezbijedi 10 000 KM za proslavu Bajrama i po 100 KM za svakog imama na području medžlisa jer kako on kaže: ''Odoše nam imami u SBB - govore za SBB''. Načelnik, svjestan da mora to uraditi, svjestan, također, da je općinska kasa poprilično prazna sa nelagodom je primio ali i izvršio naređenje.
Ovdje apeliramo na Medžlis IZ da odbije ovakav pristup ''kupovine'' svojih ljudi i da eventulna sredstva koja dođu na njihov račun preusmjere u socijalni odsjek i ne dozvole manipulaciju sa ovom uvaženom institucijom.
Koja komedija
Ovu pricu sam cuo u gradu, nisam mogao da vjerujem da kroz Bajram zele privuci glasace, Opcina treba za svaki Bajram pripremiti proslavu, i to u duhu islama. A ne u duhu reklamiranja jedne politicke stranke i ovaj pokusaj kupovine imama, zar nase imame spustaju na tako niske grane, pa ih misle kupiti sa 100km.
Eto dragi imami ako je ova prica gore tacna za SDA stranku vrijedite samo 100km.
|
|
|
|
Oni dolaze po svoje i ne pitaju,
dok umorne oci tvoje samo lutaju.
Oni dolaze po svoje sve svojim smatraju,
dok ti patis oni samo sebe gledaju!
|
|
|
|
|
|
Ne bi me to iznenadilo ako je to tako.
Te dvije stranke, SDA i SBBBiH-Fahrudin Radoncic se otvoreno cheputaju oko IZ. K´o na pijaci.
Za razliku od SDA Radoncic placa reisa sa 800 000 maraka i zekijatima uz potporu i velicanje u Avazu, a isti reis onda nalaze hodzama po BiH da "govore za SBB".
SDA, SBBBiH-Fahrudin Radoncic i sam reis su sveli islam kod bosanskih muslimana na najnizi nivo otkad islam obitava u nasim krajevima. Napravili su id IZ politickog komesara koji ne samo da obezvredjuje nacela islama nego cakstavise je dijametralno suprotan onome sto bosanski islam uchi.
Ne cude me SDA i SBB jer njima je to nacin na koji ce zadrzati fotelje i krivicne optuzbe po ladicama, ali me cudi IZ koja je dozvolila da reis Ceric (koji ima slicne ambicije i koristi kao vrhuska u SDA i Fahro R.) dovede IZ i islam u BiH na ovaj nivo na kojemu se danas nalazi.
|
|
|
|
|
|
|