Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

Sado Bahtić
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 1234
TEMA: Sado Bahtić
Sado Bahtić prije 1 godinu, 5 mjeseci  
uskportal.ba/index.php?stream=vijest&vid=4372

Nermin Čengić

Da nisam početkom ovog vijeka poslom boravio/živio u Bihaću haman godinu dana, da nisam upozn’o stvarne ljude koji drže do sebe i do svojih oko sebe i da sam u četvrtak, 7. januara 2010. godine prvi put vidio predstavnike Unsko-sanskog kantona (a to vam je sjeverozapadni dio Bosne i Hercegovine), ja bih spakov’o svoje kofere i pokupio se zauvijek iz ove zemlje koja ovakvu Krajinu ima.

Srećom, upozn’o sam bruku raje iz Bihaća, Cazina, Sane (Sanski most), Ključa, Bos’skog Petrovca, i u Krupi je Bosanskoj bila jedna mala moja… Živio sam u Bihaću u onom neboderu, dok još lift nije proradio, pa sam špart’o svaki dan sa osmog i na osmi sprat (i im’o strašnu liniju), im’o fantastičan pogled koji pukne na sve strane svijeta, jelo se, pilo se, družilo se, dernečilo… Ko ne zna, raja su samo tak’a. Sviraju, pjevaju, slikaju, čitaju… Kulturni, majke mi. Sjajni, najnormalniji ljudi koje nikako ali ni pod kojim uslovima ne mogu povezati sa ovom političkom bratijom koja se pojavi na te-ve ekranu u emisiji “Pošteno” Duške Jurišić.

Na prvom mjestu, osnovni nedostatak kulture komunikacije otkriva da su Krajinom zavladali papci kakvih, da sam tražio lupom, ne bih naš’o. To se upada u riječ, to se uzajamno ne poštuje, to se optužuje sve sem sebe, to je GLUHO BILO! Al’ dobro sad. Na stranu im što su nekulturni, divljaci, papci… Ono što mi nije jasno je – ko ih izabra da budu ovdje gdje su? Il’ ja nešto ne kontam il’ ova raja što ih znam ne glasaju nikako. Nešto jest’.

Između ostalih, bio Sadik Bahtić. Jest’, isti onaj koji tuče novinare, a kako mu neko spomenu tokom emisije i inspektore. Za novinare znam, vidio, a na kraju krajeva je i optužen i platio kaznicu. Za inspektore ne znam al’ se ne bi začudio. Nenadjebiv primjer ludaka, ali kompletnog neuravnoteženog idiota koji ne može samog sebe kontrolisat’. Eto ko je na vlasti u Krajini. Nadam se da ovo vidješe i svi Krajišnici. Još profesor Lovrenović, komentator mjeseca, obeća Bahtiću i knjigu bontona (ono ‘dje piše kako se ponaša u životu i to). Treba l’ veća bruka čovjeka, pa još vlastodršca? Il’ to više nije bruka da te neko smatra nekulturnim blećkom? O, otvori se zemljo.

Ovo ostalo gostiju, neko zna, neko ne zna, neko priča, neko šuti. Čak se i emisija prekinu na par sekundi jer se nije moglo do riječi doć’, a gledaocu je bilo nemoguće pohvatat’ šta vrane grakču istovremeno. Nije se doduše imalo ništa ni čuti.

Uglavnom, ovako nešto ne vidjeh nigdje sem u Jerry Springer show-u. Nikad mi se nije desilo da se istovremeno valjam od smjeha i da mi se plače/povraća od onog što gledam na televiziji. Sve me podsjetilo na Dodike, Kalabiće i onog Slavuja. Izvin’te ako koga vrijeđa al’ u najmanju ruku je tako.

Evo, Gordan nađe i video, sad i sami možete (ako vam se da) pohvatat emocije strahobalnih vođa Unsko-sanskog kantona.

Krajišnici, volim vas ni sami ne znate kol’ko, al’ pobogu ste – gonite ova govna ‘dje im je mjesto. Što u zatvore, što u ludare.
lion
Senior
Poruka: 110
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Posljednja izmena: 02.09.10 00:44 od lion.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Sado Bahtić prije 1 godinu, 5 mjeseci  
uskportal.ba/index.php?stream=vijest&vid=4469

Nakon što je USKportal.ba objavio članak "Sadik Bahtić, najnekulturniji čovjek u Krajini", kojeg je autor gospodin Nermin Čengić, Bahtić se oglasio te reagovao na isti.

Pored toga što je Sadik Bahtić fizički nasrtao na novinare, sad ih napada svim prilikama, te proziva novo-osnovani USKportal.ba gdje navodi da s njim upravljaju lideri SDP-a, SDA-a, i DNZ-a.

Interesantna je činjenica da je USKportal.ba do sada najviše objavio saopćenja od "Stranke za BiH", što bi po Bahtićevoj logici bilo da upravo on upravlja ovim portalom. No, ni s tim izgleda nije zadovoljan.

Članak zbog kojeg je Bahtić "ljut":
- www.uskportal.ba/index.php?stream=vijest&vid=4372

Kako to gospodin Sadik Bahtić piše za medije o novinarima ?

Sadik Bahtić, zastupnik Stranke za BiH u državnom parlamentu, napisao je saopćenje za javnost u kojem navodi, sljedeće: "Nermin Čengić je polupismen, neobrazovan, balav, neuredan i nepošten novinar !"

Da li je gospodin Bahtić zaboravio da je političar na visokoj stolici ? Aferim doktore ! No, ali sa druge strane, nije iznenađujuće s obzirom da je nedavno fizički nasrnuti na novinara političkog magazina "60 minuta".

Kompletno sapćenje doktora Sadika Bahtića na pomenuti članak:

Bahtić: "Nermin Čengić je polupismen, neobrazovan, balav, neuredan i nepošten novinar !"

Regovanje na događaje sa zakašnjenjem od pola godine i nekoliko godina unazad, najbolje govori o namjerama ,nazovi pisca, koji govori o nečijoj nekulturi i neprimjerenom ponašanju, na njemu svojstven način,najbolje govori s kakvim motivom i ciljem se pisanija radi. Po narudžbi i u ulozi prljave kampanje,za interese naručitelja, najvjerovatnije iz SDP-a i SDA kuhinje, garnirano uz pomoć sa DNZ-om,kao njihovih koalicionih partnera.

Govoriti o nečijij nekulturi na nekulturan način,najbolje govori o nivou kulture govornika, gospodine Čengiću. I još mnogo je tu lekcija koje biste trebali naučiti, usput, od pravopisa, do osnova komunikacije,s tilistike, sintakse i još niz drugih nesavladanih, da ne kažem, Vama potpuno nepoznatih lekcija. O bontonu,o kojem Vi govorite, zaista je teško s Vama razgovarati, jer sumnjamo,da ste ga ikada imali u rukama.To potvrdjujete svakom Vašom riječju. Jer, da Vi nešto o tom znate, onda biste znali i način komuniciranja, pa i kada želite nešto ružno da kažete o nekom, može se reći i na lijep način. Vi to ne umijete i pojma nemate o kulturi dijaloga ili izražavanja, zbog toga ste i spremni svoje kvalifikacije pripisivati drugima, jer su Vam najbolje poznate,nekultura, primitivizamdivljaštvo, batinaštvo i sl.

Nema potrebe pojašnjavati Vam pojedine detalje i događaje, jer Vi to ne razumijete. A, tu bi trebalo da Vam se govori i o novinarskom neprofesionalizmu, korupciji u medijima, političkoj ostrašćenosti i još mnogo toga,što bi značilo kao so sijati.

U kom svojstvu Vi istupate, nije teško odgovoriti, ali Vam neću priuštiti način komuniciranja na koji ste me provocirali u ovom tekstu koji ste objavili na Unsko-sanskom portalu, koji uredjuju stranački lideri pomenutih političkih opcija, kako bi sebi pomogli u kampanji i spasili bar koji glas,da ih čupa iz blata u koje su upali, ispunjenog kriminalom, korupcijom, nepotizmom,lažima i prljavštinama koje sobom nose od rođenja. Uostalom,kao i Vi,gospodine Čengiću.
lion
Senior
Poruka: 110
graphgraph

sta ti imas lion da pricas o sadi bahticu.pricaj o ASIMU KAMBERU.sado bar ima neku skolu a asim nema nikakvu.pricaj sta je sado a sta asim ucinili za sanski most. ASIM KAMBER je stvarno ucinio puno vise.opljacko je narod i sanu da mu moze pozavidjeti i dodik.kako mozes lion to ikako uporedivati kad znas da je zbog asima napustilo sanu tolika omladina i otisla odavde.zbog politike asima kambera sad u sani nema ni 15000 ljudi.poredis sadu i vojnika franje tudmana tj.mercepovog bojovnika koji je poslat da pobje sve nase generale.ako ti to opravdavas onda uzmi i ti krunicu pa stavi na vrat.sad cemo se boriti da otjeramo ustase i domace izdajnike iz sane a i iz bosne. vidimo se na izborima u oktobru
Bivši Član SDA
Junior
Poruka: 91
graphgraph

Naravno da Asim ima oko cega podnositi racune narodu, ali to ne pere Sadika od njegovih budalestina koje je do sada napravio i ne cine ga politicarem korisnim za kanton i drzavu BiH.
Nije bitno ko je veci negativac, neka sud to odredjuje, nego je bitna cinjenica da su obojica negativci po onome sto su do sada uradili ili sto do sada nisu uradili.

Tesko da ce se na ovim izborima ponoviti scenario sa ranijih izbora kada je narod izlazio na biralista prepadnut zbog "onih anamo" ili nahanjcan na "100% BiH".
Eno, pokusavaju ne bi li nekako pokrenuli tenzije diskusijama i prebacivanjima oko nikaba, ali, bogami, slabo im ide.
Hebe se narodu za nikabe. I praznim obecanjima i siljedzijskim nametanjima svoje volje. Usta su gladna. Predjena je granica.
Jedini koji ima iole zdrave pameti koja moze povuci zemlju iz blata u koji sve dublje propada je SDP. Ali ne sama, nego napokon udruzena sa pozitivnim snagama koje vuku naprijed, bez obzira iz koje stranke ili partije dolaze.
Ne mozemo mi dobiti jacu BiH pricama i prepucavanjima.
Jacu i pravnu BiH mozemo dobiti samo ako pocnemo jacati standard i time kvalitet zivljenja svakog gradjanina BiH.
Kao sto smo do sada vidjeli, ni Sado ni Asim nisu kadri da budu dio jednog takvog projekta. A i da su kadri opet im to ne bi bio primarni cilj, jer bi time doveli u pitanje svoju licnu egzistenciju jer bi se ljudi sitog stomaka poceli pitati zasto su do sada bili gladni i nisu imali vremena da se pobrinu o takvim pitanjima jer su se bili tudjom voljom zabavili oko obezbedjivanja gole egzistencije i sto bi se pocela zahtjevati odgovornost odgovornih.
A znamo da su i Sado i Asim puno puta bogatiji i mocniji nego su to bili prije, recimo 5-6 godina. Dok je narod isto toliko puta osiromaseniji.
Eno Memkin
Legenda foruma
Poruka: 3040
graph

Eh,lione nadam se da tokom danasnjeg dana niko ti nije rekao da si isti kao papagaj...Lupas pobogu brate kao Hamo po tevsiji!
Citam i druge komentare ,bas se nasmija hahaahahahhahah.
Narode dragi ne pisite da se Sado obogatio prije nekoliko godina hahahahah.
Sado Bahtic unazad godina ,pa i prije rata imao mnogo nesto,sto drugi nazalost nisu...

P.S.Bas ste ljubomorni na covjeka koji je dokazano Sanjanin ,kakav ste narod ,sta da je prilikom slucaja iz Istocne Bosne vi ,kakvi ste pojedini bi ga zivog zapalili...
Bucca
Senior
Poruka: 319
graphgraph

On je seovljan
Smayo
Senior
Poruka: 209
graphgraph

Bucca napisao/la:
Eh,lione nadam se da tokom danasnjeg dana niko ti nije rekao da si isti kao papagaj...Lupas pobogu brate kao Hamo po tevsiji!
Citam i druge komentare ,bas se nasmija hahaahahahhahah.
Narode dragi ne pisite da se Sado obogatio prije nekoliko godina hahahahah.
Sado Bahtic unazad godina ,pa i prije rata imao mnogo nesto,sto drugi nazalost nisu...

P.S.Bas ste ljubomorni na covjeka koji je dokazano Sanjanin ,kakav ste narod ,sta da je prilikom slucaja iz Istocne Bosne vi ,kakvi ste pojedini bi ga zivog zapalili...

Bucco, nema potrebe politiku prihvatati kao neko licno prepucavanje.
Pricamo o cinjenicama. Bilo kakvo odstupanje od istih nema prolaza.
Sado jeste i bogatiji i mocniji sada nego prije rata. A i to, ako je bio imucan prije rata, kako je to ostvario? Kao pripadnik Saveza komunista mozda?
Ali nije to ni bitno.
Situacija je sljedeca. Koliko imam uvida u rad SBiH, stranka je dozivjela debakl na posljednjim lokalnim izborima, jel` tako. Za to je u velikoj mjeri zasluzan Sado sa svojim bahatim i siledzijskim ponasanjem. Paralelno sa politikom ganja svoj licni interes kroz Postu, televiziju USK i jos neke kombinacije. Primjetno je isticanje Mirnesa Alagica u posljednje vrijeme u prvi plan i postepeno potiskivanje Sadika u drugi ili treci plan.
Nije bitno odakle je, bitno je sta radi. Ne moze se stojati pred glasackim mjestom i ljude silom tjerati da zaokruze necije ime. Samo rad rezultira povecanjem broja glasova i produzenje mandata. Nista bahatost, nista sila.
Ja licno nemam nista protiv nikoga privatno u politici, ali cu uvijek kritikovati nepravilan rad ljudi koji su placeni od strane naroda da rade svoj posao.
Eno Memkin
Legenda foruma
graph

pa nije cudo da buca brani brata i ti bi da si na njenom mjestu al ti branis i zastupas sdp ko li te samo placa
muris
Pocetnik
Poruka: 5
graphgraph

muris napisao/la:
pa nije cudo da buca brani brata i ti bi da si na njenom mjestu al ti branis i zastupas sdp ko li te samo placa

Nije cudo. Mada sam vec rekao da je politicki angazman jedno, a privatni zivot politicara nesto sasvim drugo. Covjek koji se zeli baviti politikom i od toga zivjeti mora biti spreman na kritiku. Ako nije spreman na to onda se ne treba baviti politikom.

Mene ne placa SDP i sav moj angazman ovdje je samo doprinos za dobro moga grada i drzave.
Eno Memkin
Legenda foruma
graph

bravo ako bas zelis pomoci tom tvom narodu svoje slobodno vrijeme kojeg imas izgleda na pretek posveti necem pametnijem mlatis brate vec godinama na ovom forumu praznu slamu
muris
Pocetnik
Poruka: 5
graphgraph

Idi na vrhStranica: 1234
Moderatori: Moderator

Facebook

Video Sedmice

Login