hahahaha.... e ovo ja zovem skretanje paznje na sebe, ali bez da se ta paznja ima cime i zadrzati na sebi.
Tipican tekst po narudzbi.
Recimo, u par nasumice odabranih razgovora sa ljudima bilo u Sani ili Sarajevu o Radoncicevoj stranci ljetos sugovornici su me sa cudjenjem na licu pitali "a ko su ti?".
Nema vas nigdje i to je to. Bas me interesuje sta ce biti sa Mijovicem nakon izbora.

Nije da mu zelim zlo, ali sam se uclanio u kolo koje nije dobro i od kojeg nema haira.
Ko ce mu nakon izbora narucivati tekstove i hoce li mu neko to uopste narucivati.
Ima jedna opcija koja mu je preostala nakon svih ovih do sada promjenjenih. Opcija "sina pokajnika". To me ne bi uopste iznenadilo jer je to logican smijer. A Vlastimir ne pita odakle para dolazi. samo neka dolazi. Dokazao je to do sada vise puta mijenjajuci politicke opcije od krajnje lijevih do krajnje desnih.
Sto se tice SDP-a, oni su uvijek imali svoje glasacko tijelo koje je po brojnosti drugo u federaciji i trece u drzavi. To glasacko tijelo se ne osipa jer je politika socijaldemkratije konstantna.
Sa druge strane, normalno je sto se sve vise ljudi okrece ka toj opciji jer se polako gase stereotipi prema SDP-u (kao tipa "komunjare, oni ce nas ovo i ono i tome slicne nebuloze) koje su stvarali oni koji su svoje fotelje cuvali prepadanjem naroda na osnovu proslog rata i huskanjem jednih na druge i na osnovu cega su nelegalnim nacinima dolazili do bogatstva dok su narod drzali u jadu, bijedi, strahu i mrznji.
Posto je rat iza nas vec evo 15 godina i posto je jasno da, sta god pojedinci tvrdili, BiH ima svoju opstojnost i da ce tako ostati, ljudi su se poceli buditi i shvatati situaciju u kojoj se nalaze.
Potreba za ekonomijom, pravnom drzavom i boljim kvalitetom zivota je dovela ljude do toga da shvate da je vrijeme da se pocne i privredjivati. Zivjeti od svoga rada. Da se za takvo sto stvore uslovi.
Da bi se do toga doslo mora se poceti raditi. A ko radi ako ne radnici. A gdje radnici rade ako ne u fabrikama, u proizvodnji. A fabrike nam ovi dosadasnji ne mogu omoguciti, jer to nisu uspjeli od rata pa do sada.
Jedina partija koja to moze omoguciti je upravo radnicka parti tj. SDP. Jer nikome nije vise stalo do fabrike nego radniku. To mu je kruh.
A fabrike ne mozemo izmisliti. Fabrike se uvoze jer samo takve mogu opstati u vrijeme trzisne ekonomije. Sve drugo sto vam se prica je laz.
Samo sa velikim, dokazanim europskim investitorima mozemo na zelenu granu. A takve do sada nismo vidjeli jer ti ne dolaze tamo gdje je lopovluk. Dakle, nece kod nas jer su ovi dosadasnji lopovi.
Jednino SDP je partija koja jaca jacanjem radnicke populacije jer je radicka partija. Jedino radnici mogu drzavu dovesti na zelenu granu jer jedino oni mogu biti dovoljno velika grupa koja ce ciniti srednju klasu drustva koja gradi drzavu, stvara kapital i trosi zaradjeno. Investitor je toga svjestan i samo ga takvi odnosi u jednom drustvu interesuju. Gdje moze bez problema otvoriti fabriku, zaposliti radnike, proizvesti proizvod i prodati ga sirokim masama koji svojim radom ostvare svoju kupovnu moc tj. radnicima koji ne rade za zrak.
Samo SDP (zajedno sa svojim politickim partnerima u vidu Nashe stranke) moze stvoriti preduslove za takvo sto i vezati svoj interes za interes radnika.
Sve ostalo je suplja prica.