Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

Rejs & Radoncic
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 12345678...13
TEMA: Rejs & Radoncic
Rejs & Radoncic prije 2 godina, 1 mjesec  
Reis od Radončića prima prljavi novac
- Fahrudin Radončić podlo i grubo napada političke autoritete odbrane BiH na čelu s predsjednikom Alijom Izetbegovićem. On u svom „Avazu" tvrdi da sam ja bio ideolog islamizacije Armije RBiH i na taj način javnosti poručuje da je predsjednik Izetbegović bio ideološki i politički slab ili pak da je lično usmjerio moju aktivnost na provođenje radikalne islamizacije u Armiji RBiH. Mislim da takvim tekstovima u „Avazu", Radončić dovodi u pitanje historijsku ulogu Islamske zajednice kojoj se upravo Vi bili na čelu tokom agresije na BiH. Zato Vam sugeriram da se pažljivim čitanjem tekstova u „Avazu" uvjerite da je Radončić otišao daleko i duboko na štetu vrijednosti i autoriteta odbrane Bosne i Hercegovine.

Propagira neistinu

Ovo se kaže u pismu koje je početkom marta penzionisani general Armije RBiH Fikret Muslimović uputio reisu Mustafi Ceriću. Nikakvog odgovora nije dobio ni do dan danas.

Muslimović ističe da Radončić preko „Avaza" propagira neistinu da se u Armiji RBiH provodila radikalna islamizacija i da je tokom rata ta laž lansirana iz agresorskih propagandnih centara, a nastavlja se propagirati i danas.

On podsjeća da je u ratu bio na dužnosti načelnika Uprave za moral u Generalštabu Armije RBiH.

- Uprava za moral bila je nadležna da u sistemu komandovanja i kontrole, a u skladu sa zakonima i propisima prema uslovima ratne situacije, utiče kako bi se pripadnicima Armije RBiH omogućilo zadovoljavanje njihovih vjerskih potreba, bez obzira kojoj konfesiji pripadaju. Obavljajući dužnost načelnika Uprave, nisam činio ništa što bi se moglo okvalificirati radikalizacijom i islamizacijom Armije RBiH. Posebno je brutalna neistina da sam bio ideolog islamizacije. Ako se ta neistina stavlja meni na teret, onda proizilazi da se u Armiji RBiH provodila organizirana, sistemska, smišljena, planska islamizacija i da je iza toga stajalo najviše političko rukovodstvo - kaže Muslimović u pismu i naglašava da „Avaz" na jako ružan način predstavlja Armiju RBiH.

- Da sam činio ono što o „islamizaciji Armije RBiH" piše „Avaz", mene je imao ko spriječiti, odmah istog dana. Na stotine kadrova Islamske zajednice bili su na raznim dužnostima u Armiji RBiH. Znaju kako sam i šta sam radio i oni mogu posvjedočiti da radikalne islamizacije nije bilo. Mislim da Vi, reisu-l-ulema lično znate da ni ja ni bilo ko drugi nije mogao i da je htio raditi ono što „Avaz" piše da se radilo... Odlučio sam da Vama napišem ovo pismo i sugeriram da upozorite Radončića da je uključivanje u neprijateljsku propagandu o islamizaciji Armije RBiH antipatriotsko i nečasno djelovanje - kaže Muslimović u pismu.

Zloupotrebljava i Kur'an

Muslimović podvlači da je Radončićev „Avaz" objavio i laž da je on pred strojem boraca Armije RBiH držao Kur'an ispod pazuha, da je citirao ajete, podizao Kur'an...

- Od prakticiranja islama znam samo ono što sam naučio kao dijete u mejtefu, a Radončić me zlonamjerno predstavlja kao radikalnog teologa. Nažalost, ne znam ni čitati Kur'an osim ako je preveden. Trebate razmisliti o moralnim, etičkim, pa i političkim obilježjima te Radončićeve laži. Zašto on koristi Kur'an kao svoje sredstvo za laganje? To je izuzetno težak, podal i zlonamjeran napad na Kur'an što se rijetko kada, a možda i nikada nije moglo čuti od bilo koga na ovim prostorima, a posebno od bilo kojeg Bošnjaka. Ako se to toleriše Radončiću, izgubit će se vjerodostojnost svih kasnijih reagiranja na eventualne slične slučajeve - piše general Muslimović i naglašava:

- Bogatstvo koje je stekao Fahrudin Radončić u BiH utemeljeno je na lažima kao najvećem društvenom zlu... On obmanjuje javnost. Mislim da nije dobro graditi objekte Islamske zajednice od prljavog novca što je sasvim sigurno novac koji Radončić daje za zgradu Rijaseta. Znam da tom tvrdnjom neću postići ono što bih želio - da organi Islamske zajednice odbiju da od Radončića primaju novac koji je sumnjivog porijekla.

S.V.

Blati, vrijeđa, ponižava, ubija i uništava ljude, naročito Bošnjake

- Općepoznato je da Fahrudin Radončić u BiH blati, vrijeđa, ponižava, u moralnom smislu ubija i uništava ljude, naročito Bošnjake. Ja sam samo jedan od njih.... Ako poštuje vrijednosti i autoritete odbrane BiH, on bi trebao polaziti od činjenica da sam ja general Armije RBiH, da je meni taj čin dodijelio predsjednik Izetbegović čije bi odluke Radončić morao poštovati ako ga uopće poštuje; da sam obavljao značajne funcije u sistemu odbrane RBiH počev od 9. aprila 1992. do 1. aprila 2000. godine kada sam otišao u penziju; da su nadležni državni autoriteti cijenili moj stručan, kvalificiran i koristan rad; da sam za svoj rad nagrađivan, proizveden u čin brigadnog generala, a pred odlazak u penziju, vjerovatno u znak priznanja dobio sam viši čin general-majora. Po odlasku u penziju nikome ne smetam. Ako neko zatraži od mene pomoć i ako je mogu pružiti, to rado uradim ako ocijenim da je korisno za državu BiH, njene građane i narode. Istina, prije rata sam bio oficir JNA. Radio sam i u Službi vojne bezbjednosti sve do septembra 1991. kada sam napustio JNA jer sam bio ogročen što je postala instrument velikosrpske politike. O mom dostojanstvu u vezi s tim ima dosta svjedoka. Detalje o tome možete pročitati u mojoj knjizi „Argumenti i sjećanja o ratu". Ne stidim se što sam volio Jugoslaviju, poštovao Tita, što sam se zalagao za bratstvo i jedinstvo, što sam kao i mnogi drugi podržavao socijalizam, samoupravljanje, nesvrstanu politiku... i sve ostalo što se smatralo vrijednostima bivše SFRJ. Ponosan sam na svoje učešće u odbrani BiH. Ponosan sam što sam bio u stroju kojem je na čelu bio Alija Izetbegović - stoji u pismu koje je general Fikret Muslimović uputio reisu Mustafi Ceriću.

San
X Factor
Stari član
Poruka: 1158
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Muško Mjesto: Sanski Most Rođendan: 04/08
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Oni dolaze po svoje i ne pitaju,
dok umorne oci tvoje samo lutaju.
Oni dolaze po svoje sve svojim smatraju,
dok ti patis oni samo sebe gledaju!

Odg: Rejs & Radoncic prije 2 godina, 1 mjesec  
hahahahha SAN to obavljuje nasao si povjerljiv izvor prvi april je prosao
novi kolac
Junior
Poruka: 87
graphgraph

Odg: Rejs & Radoncic prije 2 godina, 1 mjesec  
Bucca
Senior
Poruka: 319
graphgraph

Odg: Rejs & Radoncic prije 1 godinu, 11 mjeseci  
ONLINE DEMOKRATIJA: Rad Islamske zajednice je loš!

Rijaset Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini je na svojoj oficijelnoj stranici www.rijaset.ba upitao posjetitelje šta misle o kvalitetu rada ove institucije.

Ponuđeni odgovori su :loš,odličan,zadovoljavajući i dobar. Rezultati ankete,koja još uvijek traje,su blago rečeno katastrofalni.Naime od ukupno 523 posjetioca koja su odgovorili na anketno pitanje,njih čak 207 smatra da je rad Rijaseta Islamske Zajednice loš. Skoro upola manje posjetioca (130) je odličnom ocjenom ocijenilo rad ove institucije.Nadamo se da će rezultati ove ankete podstaknuti Rijaset da kvalitetnije i odgovornije radi svoj posao. Za utjehu je to da je ovim gestom Rijaset pokazao zavidan nivo online demokratije,istina ovaj put na vlastitu štetu
fazan
Senior
Poruka: 461
graphgraph
Posljednja izmena: 27.05.10 22:01 od fazan.

fazan napisao/la:

Rijaset Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini je na svojoj oficijelnoj stranici www.rijaset.ba upitao posjetitelje šta misle o kvalitetu rada ove institucije.

Ponuđeni odgovori su :loš,odličan,zadovoljavajući i dobar. Rezultati ankete,koja još uvijek traje,su blago rečeno katastrofalni.Naime od ukupno 523 posjetioca koja su odgovorili na anketno pitanje,njih čak 207 smatra da je rad Rijaseta Islamske Zajednice loš. Skoro upola manje posjetioca (130) je odličnom ocjenom ocijenilo rad ove institucije.Nadamo se da će rezultati ove ankete podstaknuti Rijaset da kvalitetnije i odgovornije radi svoj posao. Za utjehu je to da je ovim gestom Rijaset pokazao zavidan nivo online demokratije,istina ovaj put na vlastitu štetu

Prijatelju pošteni! Ne bih ovdje da se stavljam u odbranu kvalitete rada islamske zajednice.Ali podatci su ti lažni skinuti sa Depo portala od brata ti po vjeri Bakira Hadžiomerovića.Kad se još uzme u obzir da anketi ama baš svaki građanin BiH ima pristup pa i dobar broj ateista u BiH rezultati ankete i nisu nešto loši.
Tačni podaci su slijedeći:

Rad Islamske zajednice je
Loš
256 36.6%
Odličan
221 31.6%
Zadovoljavajući
133 19%
Dobar
90 12.9%

Broj glasova : 700

Znači zlonamjerniče, 64 posto anketiranih je zadovoljno radom islamske zajednice!

Ekonomijom protiv podjela u BiH! BiH 4EVER!
patriota
Stariji Clan
Poruka: 1141
graphgraph

fazan napisao/la:

HA HA HA ODE REJSO U sandjaklije ha ha ha
fazan
Senior
graphgraph

Svaki udar na Islamsku zajednicu od bilo koje stranke će više naštetiti samoj stranci nego Islamskoj zajednici. Ako SDA (TIHIĆ/KAMBER) misli da će okrenuti narod prema sebi napadajući Reisa grdno se vara.

Čini mi se da kod nas nije problem miješanje IZ-a u politiku već sa svim obrnuto, politika se itekako miješa u rad IZ-e. Bolje da se bavite zapošljavanjem ljudi nećete valjda dozvoliti da IZ radi na tome.
SBB SANA
Stariji Clan
Poruka: 1471
graphgraph

fazan napisao/la:
[quote]fazan napisao/la:

fazan
Senior
graphgraph

Živi bili pa vidjeli!
SBB SANA
Stariji Clan
Poruka: 1471
graphgraph

fazan napisao/la:
[quote]fazan napisao/la:
fazan napisao/la:

fazan
Senior
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12345678...13
Moderatori: Moderator

Facebook

Video Sedmice

Login