Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

SBB Sanski Most
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 12345678...21
TEMA: SBB Sanski Most
SBB Sanski Most prije 1 godinu, 10 mjeseci  
Posto imamo medju nama clana koji predstavlja ideje i programe SBB stranke, onda mozemo postavljati pitanja u vezi upravo te stranke.
Moje prvo pitanje je:
-Zasto su clanovi SBB-a (jedan dio) ranije otkazali povjerenje i clanstvo SDA-u da bi odmah nakon toga presli u stranku u kojoj su danas?
Eno Memkin
Legenda foruma
Poruka: 3040
graph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: SBB Sanski Most prije 1 godinu, 10 mjeseci  
Eno, posto si postavio novu temu prebacujem svoj post sa druge jer mu je ovdje mjesto.

Nemoguce je da jedna ideologija vlada 15 godina i u njoj isti ljudi koji nakon 15 godina mijenjaju dresove i kazu e sad smo mi nesto drugo, nismo vise ono sto smo bili. Isti ljudi, ista razmisljanja, isti koncept (SDA je pred prosle izbore pricala istu pricu koju sad prica SBB), nista se apsolutno nije promjenilo osim praznog budzeta (jer je dok je bio pun, svi su bili zajedno). U jednoj od ovih tema sam pisao o rasvjeti u Pobrijezju, nakon stotina miliona donacija nije se mogao osvjetliti ulaz u grad koji kosta 8000 KM. Isti ljudi to nisu htjeli. Nekoliko stotina ljudi koji su poslije rata htjeli investirati u SM, isti ljudi nisu dozvolili. Nekoliko desetina fabrika u SM nije privatizirano kako treba, isti ljudi to nisu dozvolili. Stotine porodica iselilo iz SM u zadnjih nekoliko godina zahvaljujuci istim ljudima. Poljoprivreda u koju se zaklinjete nikad nije stala na noge a svaku izbornu godinu isto pricaju isti ljudi. Turisticka zajednica koja bi trebala biti okosnica razvoja SM ne funkcionise jer joj ne daju isti ljudi. Opljackano toliko sredstava iz budzeta za vrijeme tih istih ljudi koji su bili rame uz rame jedni sa drugima. Sad ocekujete povjerenje? Povjerenje je tesko steci a vrlo lako izgubiti.
sudla
Senior
Poruka: 433
graphgraph

Eno Memkin napisao/la:
Posto imamo medju nama clana koji predstavlja ideje i programe SBB stranke, onda mozemo postavljati pitanja u vezi upravo te stranke.
Moje prvo pitanje je:
-Zasto su clanovi SBB-a (jedan dio) ranije otkazali povjerenje i clanstvo SDA-u da bi odmah nakon toga presli u stranku u kojoj su danas?

Nakon poraza Tihića 2006 od Silajdžića, umjesto da da ostavku Tihić je počeo da pravi čistku u SDA., gafovi Tihića su se nastavljali iz godine u godinu., nastala je ASDA, odnos sa IZ se pogoršao, kongres SDA prošao sa reizborom Tihića uprkos činjenici da je članstvo SDA velika većina htjela Bakira Izetbegovića., sve je ovo dovelo do raskola među redovima SDA, gledajući lične interese mnogi, uključujući Tihića nisu marili za propodanje stranke. Navedeno i mnoge druge stvari dovele su do ideje da se osnuje nova stranka na čelu sa Fahrudinom Radončićem. Lično vjerujem da je Radončić, voljeli ga ili ne, dobro procijenio situaciju i pokrenuo obećavajući projekat zasnovan na ekonomskom jačanju građana i države., i kako sam kaže, ekonomskom jačanju Bošnjaka. Mnogi su to prepoznali kao realan i dobar projekat oko čega mogu okupiti bošnjačko glasačko tijelo., naravno, mnogi iz SDA pa i drugih partija, SBIH i SDP kao i mnogih drugih manjih stranaka odlučili su da se priključe SBB-u.,

Oni koji su ostavili SDA jednostavno su otišli jer više ne mogu podnijeti pogrešnu politiku Tihića i drugih lokalnih moćnika, dok ekonomija propada.
SBB SANA
Stariji Clan
Poruka: 1471
graphgraph

molim vas da mi potvrdite da li se vidi moj prethodni post? Koliko vidim da se preko cinjenica koje sam napisao prelazi kao preko Blihe u julu mjesecu. Spustimo se malo u nas grad, on je ipak prazan, bez ljudi, bez privrede, bez perspektive a ostali gradovi a pogotovo centri itekako dobro zive.
sudla
Senior
Poruka: 433
graphgraph

Dobro SBB Sana, ali bar ja (a vjerujem i jos par ljudi na ovom forumu) sam tu pricu vec cuo.
Nego, kao sto rece Sudla, spustimo se na nivo grada.
Zasto ste se odvojili od sanske SDA i, ako ces vec nabrojati konkretne ciljeve, zasto se ti ciljevi nisu mogli postici u sklopu SDA?
Eno Memkin
Legenda foruma
graph

Eno Memkin napisao/la:
Dobro SBB Sana, ali bar ja (a vjerujem i jos par ljudi na ovom forumu) sam tu pricu vec cuo.
Nego, kao sto rece Sudla, spustimo se na nivo grada.
Zasto ste se odvojili od sanske SDA i, ako ces vec nabrojati konkretne ciljeve, zasto se ti ciljevi nisu mogli postici u sklopu SDA?

Sanska SDA je privatizirana od strane jednog čovjeka.,. Općina troši novac na razne ustanove, događaje od kojih niko u gradu nema koristi., Privreda se ne podržava ni teoretski, kao ni poljoprivreda., privrednici u Sani se ucjenjuju, ruše im se vikendice itd., ljudi se već sad prozivaju zašto su prešli u SBB, pokušava se naturiti doza straha koji ja ne razumijem. Jednostavno pojavom SBB u Sarajevu i u Sani su ljudi bili ohrabreni da krenu u osnivanje SBB najodvažnije stranke koja ima kadar da se uhvati u koštac sa posrnulom ekonomijom.
Vi znate da SBB energično suprostavio privatizaciji BH Telecoma, Elektroprivrede, a isto znate da je SDA na čelu sa Brankovićem pokušala da sve to rasproda.,

Sanski Most sa SBB na čelu će razvijati poljoprivrednu proizvodnju sa prerađivačkim kapacitetima - inače ako to ne uradimo uskoro nam neće trebati ni poljoprivredna škola. Osnovat će općinski fond za razvoj privrede i poljoprivrede sa prvim iznosom od 1 mil KM, koji ćemo uštediti na Kult media, Hipodrom, Sana u srcu, i sl., sve ove ćemo ukinuti., i to svake godine povećavati iznos tako da u periodu od 4 godine uložimo oko 5 miliona općinskih sredstava i isto toliko od strane aplikanata za podršku jer projekte treba podržavati fifty-fifty. Investitor mora pokazati da ima mogućnost zapošljavanja ljudi., Ekonomija na prvom mjest!
SBB SANA
Stariji Clan
graphgraph

Dobro, to je neki pocetak programa na osnovu kojeg se moze neki logican nastavak naslutiti.
E sad.... Sudla je postavio par pitanja koja imaju svoju analiticku tezinu. Dakle, vecina ljudi u vrhu stranke su do skora bili u SDA, koja je puno ovoga (kazem ovoga jer su obecanja data od njih jako slicna ovima koja vi dajete) vec obecala, a nije ispunila. Kao sto Sudla rece "isti ljudi, ista obecanja". Sta sad treba uvjeriti "obicnog" covjeka, glasaca da cete vi, koji niste reagovali na neispunjavanje obecanja u vrijeme kad ste bili u SDA, ispuniti zadane zadatke, da to nece biti samo puko dodvoravanje u vrijeme izbora, nego pocetak necega?
Eno Memkin
Legenda foruma
graph

Sve ćemo ukinuti i samo ćemo ići u džamiju super nema šta
zlaya
Junior
Poruka: 86
graphgraph

Eno Memkin napisao/la:
Dobro, to je neki pocetak programa na osnovu kojeg se moze neki logican nastavak naslutiti.
E sad.... Sudla je postavio par pitanja koja imaju svoju analiticku tezinu. Dakle, vecina ljudi u vrhu stranke su do skora bili u SDA, koja je puno ovoga (kazem ovoga jer su obecanja data od njih jako slicna ovima koja vi dajete) vec obecala, a nije ispunila. Kao sto Sudla rece "isti ljudi, ista obecanja". Sta sad treba uvjeriti "obicnog" covjeka, glasaca da cete vi, koji niste reagovali na neispunjavanje obecanja u vrijeme kad ste bili u SDA, ispuniti zadane zadatke, da to nece biti samo puko dodvoravanje u vrijeme izbora, nego pocetak necega?

SBB je nastao spletom okolnosti i dešavanja unutar SDA, nesposobnosti vodećih ljudi u SDA da naprave iskorak u ekonomiji,. Htjelo se pokazati da ljudi van politike mogu pokrenuti politički program koji je bolji od onog što oni imaju.

Biti član SDA ne znači da imate uticaj u stranci. IMate situaciju da članovi IO SDA nemaju hrabrosti, i ako imaju, njihovi prijedlozi se ne prihvataju jer eto Asim je već to odradio., tako je donešen i budžet.,

Čovjek u Općini meni kaže ma idi do Asima on će reći njima da ti to srede.,

E dosta s tim, ni kod asima ni kod redže, nek svaka služba radi svoj posao po zakonima a ne po nečijim nalozima.,

MOram biti iskren i kazati da je Redžo po tim pitanjima stvarni parlementarac i u radu SBB ne pretendira da njegova bude uvijek glavna već daje mnogo prostora svima da učestvuju u radu., kao i meni koji ga nisam ni pitao da se uključim u rad ovog foruma, niti ima poterebe za tim., svi moramo dati svoj doprinos afirmaciji SBB kao istinske narodne stranke bošnjaka sa glavnim ciljem a to je razvoj ekonomije, jačanju države opet preko jake ekonomije a ne Pruda i sl.,.,
SBB SANA
Stariji Clan
graphgraph

podrzavam ukidanje pomenutih ustanova, ako osvojite vlast i to ucinite, u startu ste ustedili pola miliona maraka koje mozete uloziti u privredu. juce sam snimio snimak sanskog hipodroma, postavicu ga veceras ili sutra pa da vidite sta je sanski hipodrom.
admin
Administrator
Poruka: 1948
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12345678...21
Moderatori: Moderator

Facebook

Video Sedmice

Login