|
SDP Sanski Most prije 1 godinu, 10 mjeseci
|
|
|
Politicka aktivnost ove stranke unazad par godina je slicna kao "kameni spavaci", u zadnje vrijeme doslo je malo do promjene i daju mladima vise prilika.
Ali to je nazalost vrlo malo, jos uvjek oni stari kameni spavaci sjede u OV i spavaju, jednostavno aminuju ono sto kaze SDA.
Sad su se malo trgli protiv SDA, pa su bili suzdrzani kad se usvajao budzet.
Mislim da je vrijeme da i ova stranka da vise mjesta mladima.
|
|
|
|
Oni dolaze po svoje i ne pitaju,
dok umorne oci tvoje samo lutaju.
Oni dolaze po svoje sve svojim smatraju,
dok ti patis oni samo sebe gledaju!
|
|
|
Odg: SDP Sanski Most prije 1 godinu, 10 mjeseci
|
|
eto medine slazem se s tobom u potpunosti,gle cuda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Medin napisao/la:
Politicka aktivnost ove stranke unazad par godina je slicna kao "kameni spavaci", u zadnje vrijeme doslo je malo do promjene i daju mladima vise prilika.
Ali to je nazalost vrlo malo, jos uvjek oni stari kameni spavaci sjede u OV i spavaju, jednostavno aminuju ono sto kaze SDA.
Sad su se malo trgli protiv SDA, pa su bili suzdrzani kad se usvajao budzet.
Mislim da je vrijeme da i ova stranka da vise mjesta mladima.provjeri jesu li bili protiv ili suzdržani kad se je usvajao grant- finansiranje političkih partija .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mongol napisao/la:
provjeri jesu li bili protiv ili suzdržani kad se je usvajao grant- finansiranje političkih partija .
Pa vidim da ti znas, zasto bi isao provjeravat ako ti znas. Napisi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nisu brate medine , nisu . niti će kad biti .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
i ja se slazem sa ovim sto je medin napisao, steta za tako jednu jaku stranku na nivou bih da u sani ne daju gotovo nikakav svoj doprinos.
|
|
admin
Administrator
Poruka: 1948
|
|
|
|
|
|
|
mongol napisao/la:
Naravno da nisu treba sto vise uzet iz budzeta, a potrosit na gluposti.
A iskreno mi reci jesul ostale stranke bile suzdrzane? Mislim da su za usvajanje svi dizali po dvije ruke
|
|
|
|
Posljednja izmena: 19.03.10 22:56 od X Factor.
|
|
|
|
|
Medin napisao/la:
mongol napisao/la:
Naravno da nisu treba sto vise uzet iz budzeta, a potrosit na gluposti.
A iskreno mi reci jesul ostale stranke bile suzdrzane? Mislim da su za usvajanje svi dizali po dvije ruke 100% jednoglasno, poanta je čiji je amndman prihvaćen na visinu sredstava koja se dodjeljuju, jedne od partija koje imaju manje vijećnika a time i manje sredstava. zaključi sam koja je pol partija .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
U organizaciji općinskog odbora SDP-a Sanski Most, održana je javna tribina na temu reorma pravosudnog sistema u BiH. O ovoj temi govorila je član glavnog odbora ove političke partije na nivou BiH, Suada Hadžović. Socijaldemokratska partija BiH širom Bosne i Hercegovine provodi javne tribine na kojima ukazuje građanima na postupke i aktivnosti koje će provesti u reformskim društvenim procesima ukoliko za to zadobije podršku građana ove zemlje. Javnoj tribini koja je održana jučer u Sanskom Mostu prisustvovali su predstavnici kantonalne i općinske organizacije SDP-a, članovi i simpatizeri ove političke partije, ali i drugi građani.
Jedna od politika koja je na važnom mjestu za SDP, jeste reforma pravosudnog sistema i to je tema o kojoj se razgovaralo na ovom događaju. U svome izlaganju Hadžovićeva je posebnu pažnju posvetila borbi protiv korupcije koju je okarakterisala kao kancerogenu ranu bh društva. Za korupciju je, kako je rekla, kriva neposobna i neefikasna vlast, ali i sistem po kojem ona funkcioniše. Sve to generira činjenicu, istakla je Hadžovićeva, da je BiH među prvim zemljama na neslavnoj listi najkoruptivnijih društava u Evropi. Također, govorilo se i o drugim aspektima funckionisanja pravnog sistema te je istaknuto kako se on mora učiniti mnogo bržim i efikasnijim.
Prema riječima člana općinskog odbora SDP-a Sanski Most, Senada Biščevića, ovakve javne tribine su veoma značajne kako bi se u razgovorima formulisala najbolja i najefikasnija rješenja. Ukoliko SDP dobije povjerenje građana na predstojećim općim izborima, poručeno je s ovog događaja, uslijediće korjenita reforma pravosudnsog sistema koja će omogućiti punu ličnu i imovinsku zaštitu građana te iskorjeniti problem korupcije. Također, SDP će tada ostvariti i reformske procese u drugim društvenim oblastima poput privrede, socijalne zaštite i zdravstva, istaknuto je na ovom skupu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin napisao/la:
i ja se slazem sa ovim sto je medin napisao, steta za tako jednu jaku stranku na nivou bih da u sani ne daju gotovo nikakav svoj doprinos. U Sani fali gradjanske hrabrosti...
|
|
|
|
|
|
|