Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

Privreda Sanskog Mosta
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 12345678...18
TEMA: Privreda Sanskog Mosta
Privreda Sanskog Mosta prije 1 godinu, 11 mjeseci  
Hajde da vidimo jesmo li u stanju da razgovaramo bez da se bez ikakve potrebe podbadamo, podmecemo jedni drugima, dijelimo na ove ili one torove.
Tema ne moze biti bolja jer, bez obzira kojoj politickoj opciji pripadamo, nijedna od tih opcija ne moze zivjeti i prezivjeti ako pivrede nema.

Zamolio bih dakle sve one koji znaju prave podatke da na ovoj temi iznesu koje firme u Sanskom Mostu posluju, koliko radnika zaposljavaju, te, naravno, KAKO posluju..
Takodje bi bilo dobro iznijeti (realne) planove ako postoje za otvaranje novih firmi, s kim, s cijim kapitalom, kako i kada.

U isto vrijeme bilo bi zanimljivo cuti kako svi skupa vidimo na koji nacin dijaspora moze pomoci privredu grada ali da to ne bude u vidu donacija (sadake!) jer, privreda se na tome ne gradi.

Eto...
Pokusajmo sad i na ovoj temi pokazati da li i koliko volimo svoj grad i, ponavljam, suzdrzimo se od nesuvislih komentara koji nikuda ne vode.

S tim u vezi, predlazem Adminu da bez upozorenja brise svaki komentar koji nema veze s temom. Vrijeme je da vec jednom i on pocne koristiti svoje ovlasti!
Vodenjak
Stariji Clan
Poruka: 1189
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Privreda Sanskog Mosta prije 1 godinu, 11 mjeseci  
brise admin kad god stigne, kao i medin

nego, jacih firmi gotovo da i nema. trenutno sto mi moze pasti na pamet je GAT i stolarija HOROZOVIC. encom je zatvoren
admin
Administrator
Poruka: 1948
graphgraph

Znaju li se bilo kakvi, iole relevantni podaci o broju stanovnika na opstini a onda i o broju zaposlenih odnosno nezaposlenih?

Koji procenat zaposlenih otpada na one koji rade u ustanovama koje se finansiraju porezom?
Vodenjak
Stariji Clan
graphgraph

vec je iznesen podatak da u sanskom mostu ima oko 4000 aktivnih strujomjera, sto znaci otprilike toliko i familija.
admin
Administrator
Poruka: 1948
graphgraph

admin napisao/la:
vec je iznesen podatak da u sanskom mostu ima oko 4000 aktivnih strujomjera, sto znaci otprilike toliko i familija.

Ne znam koliko je to relevantno jer i moj strujomjer je aktivan a tamo smo samo preko ljeta..

Otprilike isto kao i sa brojem onih koji imaju CIPS-ovu LK. Na podrucju opstine prije godinu dana bi 28.000 stanovnika A LK imam i ja i cijela moja familija.
I opet isto - nismo tamo.
I koliko je samo ovakvih kao ja...

Sve to znaci da je Sanu i te kako zahvatila prava bijela kuga iz cijih kandzi ce se vrlo tesko izvuci ako se nesto radikalno ne promijeni u odnosu na privredna pitanja.
Vodenjak
Stariji Clan
graphgraph

Ja sam godinama govorio ljudima na poziciji da moraju otvoriti grad za investiranje, ne samo zbog grada i gradjana negi i zbog njih samih. Medjutim, svaka prica na tu temu se zavrsavala na „ko ih j...“. Na tim pozicijama uopste nema ekonomista niti ljudi koji se bave biznisom. Nema spremnosti da se otvori grad za investicije. Nemoguce je dobiti dokumentaciju za bilo kakav veci poslovni poduhvat u nekom realnom vremenskom roku. Ko god dodje sa strane bice izlozen sikaniranju, reketiranju, otimacini, odugovlacenju, tako da ce se svakom smuciti i sama pomisao na investiranje. Prvo kad predate zahtjev u opicini, dobro cete se nacekati da dobijete bilo kakav odgovor. Urbanizam nece da potpise niti jedan normalan dokument bez odobrenja nekakvih komisija. Ako ne daj boze, predate zahtjev za izlazak urbanizma po bilo kom osnovu na teren u jesen, cekacete do proljeca. Ako predate zahtjev za izlazak geometara, cekacete sve dok ne uhvatite jednog od njih a onda jadna vam majka. Ako cekate imovinsku sluzbu da vam odradi nekakav posao, to ce potrajati i nemojte ni pomisljati da se bunite jer necete onda nista docekati. Svi putevi na kraju vode do „sefa“ (fali kvacica na „s“), koji ce aminovati tek kad se odlucite da donirate odredjenu svotu, zavisno od velicine posla. Ociscen je grad od poduzetnika jer su morali davati, drugacije nisi mogao opstati, kad prestanes davati kao da nisi nikad ni dao. Nema investicija ni privrede u gradu dok god su isti ljudi na tim mjestima.
sudla
Senior
Poruka: 433
graphgraph

Dečki nitko od mene ne traži mito niti me ucijenjuje, i ja živim u S.Mostu !!! Od koga je uzet mito dajte knkretno pa javite SIPI a ne samo čaršiske glasine!!!
ZAKON
Pocetnik
Poruka: 2
graphgraph

Oni svi govore, a kad treba konkretno reći imenom i prezimenom ko je korumpiran tad se svi ućute, niko ni riječi da progovori.
SDA
Senior
Poruka: 233
graphgraph

Nije u pitanju dali je neko korumpiran ili nije radi se o tome da niko ne može u službama raditi posao dok ASIM KAMBER neda dozvolu!!...O tome se radi narode!
007
Senior
Poruka: 121
graphgraph

Normalno ako ti nepaše seli se
SDA
Senior
Poruka: 233
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12345678...18
Moderatori: Moderator

Facebook

Video Sedmice

Login