Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

ZABRANJENO REAGIRANJE ASIMA KAMBERA
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 1234
TEMA: ZABRANJENO REAGIRANJE ASIMA KAMBERA
ZABRANJENO REAGIRANJE ASIMA KAMBERA prije 1 mjesec  
Asim Kamber, Zastupnik u Skupštini USK-a i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH

Uvaženo uredništvo Dnevnog Avaza,

U prilogu Vam dostavljam reagiranje na niz tekstova koje je Avaz o meni pisao u proteklim danima. OÄekujem da moje reagiranje bude objavljeno u vaÅ¡em sutraÅ¡njem (subotnjem) izdanju. Budući da imam vrlo loÅ¡e iskustvo sa zahtjevima za objavljivanjem demantija u vaÅ¡em listu, Å¡to zbog neobjavljivanja, Å¡to zbog neprimjerenog skraćivanja, objavljivanjem integralnog teksta, zapravo ćete osvjedoÄiti da u vaÅ¡oj novini nema ideoloÅ¡ke „cenzure“. Ja ću vam slijedeću sedmicu uputiti već pripremljeni novi esej „Spustio se, meÄ‘u nama je – Mesija (Namjesnik) sandžaÄki“ u kome na posve relevantnim ontoloÅ¡ko – frazeoloÅ¡kim dokazima opisujem komediografski profil vaÅ¡eg vlasnika. Potpuno sam uvjeren, ako mi date i djelić naslovnice kao najavu ovih tekstova, da će vam tiraž porasti, a g. RadonÄić jasno osvjedoÄiti demokratiÄnost i politiÄku zrelost da preuzme najviÅ¡e državniÄke pozicije. Vjerujem da tu Å¡ansu nećete propustiti, a ja vam neću zamjeriti da sve preostale stranice negativistiÄki intonirate spram moje neznatnosti.

SrdaÄno,

Sanski Most, 05.02.2010.godine

Asim Kamber

Poštovani

Nakon Å¡to su mi g. RadonÄić i Avaz posvetili niz tekstova, naslovnica, lažnih sms - poruka, karikatura i sl. u ovom dnevnom listu nisam mogao realizirati pravo na jednu jedinu „rijeÄ druge strane“ . O grubom krÅ¡enju mojih graÄ‘anskih prava obavijestio sam Vijeće za Å¡tampu i HelsinÅ¡ki komitet. Zbog Äinjenice da je sloboda rijeÄi najviÅ¡a civilizacijska tekovina, odluÄio sam svaki naredni mjesec do izbora 2010. o g. RadonÄiću ispisati po jedan esej. PodeÅ¡aj moga govora (pisanja) formi eseja uljuÄ‘eni je naÄin moga književno – lingvistiÄkog razumijevanja javnog diskursa vlasnika „Avaza“ . Kada nekome posvećujem esej (njegovanu književnu formu), onda je to zbog toga Å¡to neću da se spuÅ¡tam na razinu dnevno – politiÄke diskvalifikacije i kao predložak koristim bilo Äije politiÄko, nacionalno, kulturoloÅ¡ko, ekonomsko i drugo opredjeljenje. IskljuÄivo na razini metajezika rekonstruiram receptivnu stvarnost i intuitivnospoznajni kompleks nadasve uvaženog „vlasnika“ logosa i sliÄnih pojedinaca.

PoÅ¡tovani urednici drugih javnih glasila nadam se da vi nećete prijeÄiti moju i slobodu javne rijeÄi…

Poslano: Avaz, Fena, Oslobođenje, Slobodna Bosna, BH dani, Krajina, San, Press, Nezavisne Novine…

Sanski Most, 07.02.2010.godine

Asim Kamber

ZABRANJENO REAGIRANJE: Esej o našoj gluposti…

PoÅ¡tovani g. RadonÄić,

Nakon što ste posjetili Sanski Most, gdje ste promovirali vašu privatnu SBB - stranku, meni ste u vašem pendrek - egzekutorskom biltenu posvetili u 10 dana više prostora nego u posljednjih 10 godina.

Ne mogu povjerovati da ste se kao lider visokih ambicija prepali kako kaže vaÅ¡ batinaÅ¡ki list: jednog „ÄarÅ¡ijskog Å¡erifa“, koji – neuzubillah - „odluÄuje o životu i smrti“, a uz to je i „personifikacija ubuÄ‘alosti ljudskih resursa“.

Malo je prostora da se interpretiraju sve kvalifikacije iz kible vaÅ¡ih pogrda, a ja vas podsjećam da su o meni do sada objavili na stotine negativistiÄkih tekstova i priloga na koje sam popriliÄno obvik'o. Uvijek su ih naruÄivali i kreirali moji politiÄki protivnici a Äesto i kriminogeno - mafijaÅ¡ki krugovi.

Iz arsenala dosadaÅ¡nje traÄarsko - diskvalifikacijske imaginacije izdvojit ću samo neke: „UstaÅ¡ki bojovnik“, „Kum“, „RasturaÄ Antraksa“, „Kriminalac“, „SpavaÄ“, „Autonomaš“,

„Sanski LajÄak“, „Fundamentalista“, „Bandit“, „Gusar“, „Ubojica“, „Pavelićevac“…

Medijska demonizacija koju je pokrenuo Avaz (SBB) i Federalna televizija (SDP), po svojoj brutalnosti i perfidnosti prevaziÅ¡la je sve dosadaÅ¡nje, jer se napadaju i Älanovi moje porodice, a kao krunski dokazi koriste se i mrtvi. Svakome je njegova porodica najvažnija i javno vas molim da Äuvate dostojanstvo onih koji nemaju veze sa naÅ¡om politiÄkom borbom.

U repertoaru pogrda vi ste i definitivno upisali najbrutalnije: „Gori od GaÅ¡ija“, … „Ljubitelj Gebelsa“ (Jozefa, Ideologa nacizma i ministra informiranja u Hitlerovoj Vladi). Hitlerova je maksima – „Veliki važni cilj“, a sve izmeÄ‘u je „argumentacija, neprestana i dirigirana…“. „Cilj“ koji ste postavili za izbore u oktobru 2010. za vas je previsok, odnosno nedostižan. Molite dragog Boga, i nadasve „dragu“ vam gospodu Sulejmana, Harisa i Zlatka da ostanu dosljedni… Ode li cenzus na 5%? Ne gine vam ropotarnica – politiÄka… A o Krajini kada je rijeÄ, tu vam je i 3% nedostižno! PokuÅ¡ali Ekolozi, Mirnes A., Liberali, Sefer H., Dodik, SDU, ko sve nije ne znam. Ali znam dobro tvrdoglave KrajiÅ¡nike i njihovu alergiÄnost na importirane opcije iz drugih politiÄkih centara. Oni to jednostavno dosljedno ignoriraju. A desi li se presedan i preÄ‘ete u Krajini 1%, ja ću se javno ispriÄati i pojesti ovaj plajvaz kojim vam ovaj ures kitim. Podsjetit ću vas 04.10.2010.godine kratkim osvrtom Å¡ta sam vam danas napisao.

„Äoga – Å agoljevsko – GuziÄin“ koncept

G. RadonÄić, engleski globalistiÄki teoretiÄar Benedikt Anderson je ustvrdio da najveću odgovornost za proizvodnju nacionalne (državne) kulture imaju: dnevne novine, elektronski mediji, pa Äak i administratori web-sajtova. To Å¡to ste vi napisali o meni pod plaÅ¡tom slobode govora, osim laži, jedna je velika glupost i ja vas neću sprjeÄavati u prakticiranju vlastite gluposti. I glupost može imati umjetniÄko - semiotiÄki karakter (R.Barthes), jer je glupost zapravo kategorija ideoloÅ¡kih znakova i apsolutno ima politiÄki karakter, odnosno govori o vaÅ¡oj politiÄkoj (ne)kulturi.

A vaÅ¡a bi misija, g. RadonÄić, i posebno vaÅ¡eg stranaÄkog biltena trebala biti evropeizacija naÅ¡eg javnog diskursa, a ne stigmatizacija politiÄkih konkurenata, uz pomoć retoriÄko - leksiÄkog arsenala najnižeg trivijalno - jeziÄnog standarda.

Ipak g. RadonÄić, u pisanju zakon snage bogatstva, nebodera, vlasniÅ¡tva medija, bankovnih salda, nema ama baÅ¡ nikakvu težinu. Ma kakva bila vaÅ¡a herostratska veliÄina, u pisanju – na terenu javne rijeÄi - težinu imaju samo pisani argumenti, rijeÄi, i to samo istinite. Javno montirani procesi denunciranja, uglavnom politiÄkih konkurenata pogreÅ¡an vam je naÄin politiÄke afirmacije.

Iako mislim da je vaÅ¡a pojava na politiÄkoj estradi meni osobno pružila duhovnu okrepu i relaksaciju jer je naÅ¡a politiÄka scena s vama znaÄajno dobila na humoru (tema mog slijedećeg eseja). Ja sam vaÅ¡u politiÄku eru, cijeneći je kratkom kanio preživjeti bez mijeÅ¡anja. MeÄ‘utim akutnu seriju o meni senzacija na granici kritiÄarsko - klaoniÄke difamacije nisam mogao prećutati. Ja kao osvjedoÄeni demokrata ne prihvatam da me iko pa i vaÅ¡ list taktikom radikalistiÄko - rasparaÄkog pretjerivanja do gadosti (Markiz de Sade) preplaÅ¡i i uÅ¡uti. Nisam htio ćutati i pružiti vam zadovoljstvo iskustva da se teror laži i „gluposti“ isplate… To je na kraju pitanje moralnog i etiÄkog kapaciteta svakog imalo obrazovanog pojedinca malo Ävršćih kralježaka.

Ne slažem se s onima koji tvrde da je vaÅ¡ verbalni diskurs, apropo izjava o JuriÅ¡ićki „faÅ¡istoidan“. MeÄ‘utim nikakve sumnje nema da sliÄnosti ima sa „Äoga – Å agoljevsko - GuziÄinim“ medijsko - diverzantskim konceptom. I oni su izmiÅ¡ljali ideoloÅ¡ke i nacionalne neprijatelje, dubiozno uživali u subverzivnim izmiÅ¡ljotinama, demonizirali pojedince i cijele narode sa ciljem pravdanja agresije. Tukne, tukne, i te kako… (Czeslav Milosz „Zarobljeni um“). Ne izmiÅ¡ljajte neprijatelje ove zemlje tamo gdje oni to nisu, jer njih barem imamo na pretek.

Ezopovski govori

Moj uÄitelj u govoru je Erazmo Roterdamski, a u govoru svi, apsolutno svi trebamo biti slobodni jer nas govor i odaje i legitimira. VaÅ¡ govor, g. RadonÄić na Nezavisnoj - TV101, bio je sasvim dovoljan da sve kaže o vama… Uglavnom, najodgovorniji za stanje u BiH od samog njegovog roÄ‘enja je Haris Silajdžić, a jedina svijetla taÄka na naÅ¡oj politiÄkoj sceni prema vama je Milorad Dodik.

Maestralni Ciceron joÅ¡ davno je zapisao da: „PriÄajući o drugima uvijek govorimo o sebi samima“. Ja g. RadonÄić, ljude upravo diferenciram govorom. Ne volim troÅ¡iti vrijeme na eksplikacije bilo Äijih, pa i vaÅ¡ih izrazito skromnih retoriÄko - politikantskih dosega, ali priznajem da ste mi fenomenoloÅ¡ko - Husserlovski, veoma interesantni. Å ta viÅ¡e sociolingvistiÄki - nauÄno vrijedni. Takvi kao vi nikada ne kažu: „izvinite, poÅ¡tovani graÄ‘ani, ali ja o ovom problemu niÅ¡ta ne znam“. VaÅ¡im retoriÄkim diskursom osim lažnih sofistiÄkih dvoumica, dominiraju imenice i pridjevi (epiteti), a manje glagoli. To je zapravo najbolji znak da vi nemate nikakvog programa odnosno da ni sami ne znate Å¡ta bi trebali raditi u sluÄaju osvajanja vlasti. Mora vam se istovremeno priznati maestralno prakticiranje Ezopovskih govora. Takav tip govornika inflacijom imenskih leksema i butikom rugalaÄkih epiteta nadoknaÄ‘uje siromaÅ¡tvo vizija.

Vi ste iz grupe sveznajućih politiÄara kakav je recimo g. Lagumdžija (SDP) koji umiÅ¡lja da je i on sam javno dobro u Javnom servisu (FTV), pa nam se ispne na katodnu cijev, držeći isprazne monologe o svemu i svaÄemu u ulozi tumaÄa svakodnevne zbilje.

Kod takvih govornika – politiÄara - iza patetiÄne profesionalno-zabrinute poze ne ostaje niÅ¡ta osim semantiÄkog zamagljivanja stvarnosti.

Ketmenizam

G. RadonÄić, o meni je vaÅ¡a novina objavila ukupno 27 neistina. Podsjećam vas da ste kao gost pomenute TV101 na pitanje voditelja o medijima kazali da je, cit. „Avaz vanstranaÄka novina a svi drugi mediji u rukama mafije…“. Zatim ste kao negativan primjer medija uzeli Federalnu televiziju u kojoj prema vama: „vlada diletantizam, istjerana struka i zavedena cenzura“… Te Äak da je ova televizija „nacionalni problem jer naÅ¡a djeca zbog nje gledaju HRT, TV Novu, RTRS, itd…“ I na kraju da je osnovni problem Federalne televizije to Å¡to je na njoj „protjerano pravilo – druge strane,“ odnosno pravo na reagiranje (kliknite na Google-u NTV101 pa se posluÅ¡ajte). Vi, g. RadonÄić, i vaÅ¡i urednici ne da uskraćujete moje pravo reagiranja, nego ste odbili objaviti na Zakonu utemeljeno pravo „ispravke netaÄnog izražavanja“, koju sam uputio 29.01.2010.godine, a Å¡to je u skladu sa odredbama Äl.8. Zakona o zaÅ¡titi od klevete FBiH. Ja, ipak, nemam iluzija o vaÅ¡oj hrabrosti i kapacitetu da objavite ovu moju posve – literarnu repliku u formi eseja… Ponovo na Zakonu utemeljeno (da se Äuje druga strana). Ketmenizam je naziv za karaktere ljudi koji jedno misle, drugo rade, treće govore.

Histerija laži

Ipak, zbog istine i javnosti i ograniÄenog prostora, ali mojih politiÄkih fanova, ovom ću prilikom neke važne navode (laži) demantirati. Nije istina da sam bilo koga sprjeÄavao da dolazi na promotivni skup vaÅ¡e stranke. Vi simultano po istom principu (vidim prema vaÅ¡im napisima iz drugih gradova), fabricirate javnosti poruku kako ste vi i vaÅ¡a stranka žrtve onih koji vas sprjeÄavaju u politiÄkoj misiji spaÅ¡avanja BoÅ¡njaka od njih samih. Moram priznati da ste izabrali pogreÅ¡nog muÄitelja jer sam ja po prirodi blaga osoba, ali ne podnosim politikantske traÄeve dignute do razine fakata. Slijedeći put ako budete htjeli ja ću osobno pozvati Sanjane da vas posluÅ¡aju. To je naÅ¡ prvorazredni politiÄki interes, i neće ih biti nekoliko stotina nego hiljada koliko ih se uvijek na moj poziv odazove. Ali vas molim da naÅ¡e dobre sugraÄ‘ane na ulazu ne izlažete režimu detektorsko - aerodromskih kontrola. Nikada ni na jednom skupu bilo koje stranke nije zabilježen bilo kakav incident. InaÄe, Sanski Most je jedini grad u USK-u, a i u Federaciji u kome u 2008. godini nije zabilježen ni jedan sluÄaj maloljetniÄko - vrÅ¡njaÄkog nasilja. Radi se o mirnim i dobroćudnim ljudima.

Moj vam je dobronamjeran savjet, g. RadonÄić, da kod slijedeće posjete obavezno obiÄ‘ete barem jedno od niza Å¡ehidskih mezarja u dolini Sane.

Nije istina da imam stan u Zagrebu.

Nije istina da sam „Äak za 585.000 eura kupio kuću u Dubrovniku“.

Nije istina da imam bilo kakvu nekretninu u Dubrovniku i Hrvatskoj uopće.

Nije istina da imam stan u BeÄu.

Nije istina da je u SDA Sanskog Mosta iko ikada uplatio donaciju od 50.000 KM.

Nije istina da je g. H. Å arÄević ikada stranci donirao 6.500 KM, ali je istina da je na izborima 2004. donirao marketinÅ¡ki materijal (majice, kombinezone, kape i sl..), preko tekstilne firme „Catago“, koja mu je na taj naÄin kompenzirala meÄ‘usobna dugovanja.

MeÄ‘utim donacija stranci nije razlog da bilo ko pa i g. Å arÄević može na osnovu doniranog veÅ¡a bespravno graditi vikendice.

Nije istina da mi se g. Eniz Kazić ikada obratio za pomoć u osiguranju sredstava iz Privatizacijskog fonda (6.000.000 KM). Sve i da jeste, ne bih mu mogao pomoći jer o tim sredstvima odluÄuje banka kojoj su ta sredstva ugovorno data na upravljanje.

O Nihadu KljuÄaninu, lideru vaÅ¡e stranke i vaÅ¡em prvom katil - svjedoku, sve Å¡to bih kazao bilo bi malo ali i suviÅ¡no. On je i protiv mog rahmetli brata svjedoÄio. ÄŒak se i neke kvalifikacije koje meni pripisuje podudaraju sa izjavom koju je dao ÄetniÄkim isljednicima. Prema službenom zapisniku ratne policijske uprave (srpske) moj brat (H.K.) i imam Vrhpoljski (E.S.) „odbili su jesti slaninu i svjedoÄiti protiv BoÅ¡njaka“. Moga brata i pomenutog efendiju žive raskomadali i bacili u Trnavsku grobnicu, a KljuÄanin N. zavrÅ¡io u Skandinaviji. Kako se historija ponavlja… Isti svjedok (KljuÄanin), isti osumnjiÄeni („faÅ¡istoidni“ Kamber), samo mu nema ÄetniÄkih egzekutora… KljuÄanin, vaÅ¡ SBB - KrajiÅ¡ki lider, ima jedan nepopravljivo Ävrst princip. Principijelno na svakim slijedećim izborima mijenjati stranku. VaÅ¡a SBB, prema mojoj evidenciji mu je peta. Na proÅ¡lim izborima, g. KljuÄanin je kao kandidat Narodne BoÅ¡njaÄke stranke u Sanskom Mostu osvojio ukupno 35 glasova (a na Kantonu 92). A ja g. RadonÄić, (tako grozan i „ustaÅ¡oidno-nacistiÄki“ opak) oko 8.000 glasova. Poslije S. Kadića – Kadije Bihaćkog, najviÅ¡e na Kantonu. Ja ću ipak pomoći da vaÅ¡a stranka i vaÅ¡ KrajiÅ¡ki leader - KljuÄanin preÄ‘e famoznu cifru od 100 glasova.

Instant politiÄari

G. RadonÄić, jadna je demokracija koju vi promovirate. Vi vaÅ¡im politiÄkim protivnicima zavežete ruke na leÄ‘ima, stavite na usta flaster, a onda sa vaÅ¡im kerber - napisniÄarima do mile volje orgazmiÄno i bjesumuÄno udarate „anfer“ verbalne kroÅ¡ee kombinirajući ih digresivno Ä‘onovima ispod pojasa. Jedino Å¡to mi je preostalo da protiv vas i vaÅ¡ih novinarskih bukaÄa na Općinskom sudu podnesem tužbu za klevetu Å¡to sam i uradio. Nažalost, sud mi je kao jedina instanca zaÅ¡tite moga prava preostao. U Äasna antiÄka vremena Sokrat je osuÄ‘en zbog klevete – ali na smrt. U neÄasnom dobu instant - politiÄara kao Å¡to ste vi i KrajiÅ¡ki vam miljenici Bahtić i LipovaÄa, bit ćete osuÄ‘eni, ja vam to garantiram. Do sada sam ovakvih i sliÄnih parnica na sudu dobio ukupno 14, a posebno mi je draga posljednja, na Ustavnom sudu protiv bivÅ¡eg Zamjenika Ombudsmena Federacije (B.V.) od 11.02.2009. godine .

Sve dosadaÅ¡nje financijske naknade za nanesenu Å¡tetu donirao sam u humanitarne svrhe. Napravit ću presedan. Za vas će to biti beznaÄajno, možda i dnevni džeparac, ali ono Å¡to mi vi platite sa zadovoljstvom ću potroÅ¡iti u Dubrovniku, oazi moga ljetnog kulturoloÅ¡kog i sportskog ladanja, gradu renesansnog zafrkanta Marina Držića – puÄanina.

Sanski Most, 05.02.2010.godine

Asim Kamber

Asim Kamber, Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH

Trg Ljiljana 1

79260 Sanski Most

Vijeće za štampu

Trampina 8

71000 Sarajevo

Helsinški komitet za ljudska prava u BiH

Ante Fijamenga 14b

71000 Sarajevo

PREDMET: Prijava na „Dnevni avaz“ i g. Fahrudina RadonÄića, vlasnika „Avaza“

PoÅ¡tovani,obraćam vam se ovom Prijavom kao posljednjim naÄinom u traženju mojih, na zakonu temeljenih prava.

Naime, g. RadonÄić, vlasnik „Avaza“, posjetio je Sanski Most 12.01.2010.god.

Nakon te posjete u Avazu je protiv mene u svega 10 dana objavljeno viÅ¡e tekstova (negativistiÄki, a Å¡aljem vam dva), nego u posljednjih deset godina.

Dana 29.01.2010.god. uputio sam glavnom uredniku Avaza g. Senadu Numanoviću Zahtjev za objavljivanje „Ispravka netaÄnog izražavanja“, Å¡to je u skladu sa Äl. 8. Zakona o zaÅ¡titi od klevete FBiH. To nažalost do danas nije uÄinjeno.

Danas sam ponovo uputio Reagiranje (pravo da se Äuje druga strana) i molim vas da vaÅ¡im autoritetom pomognete u mome zakonitom pravu, posebno zbog Äinjenice da se tekstovima protiv mene aludira Äak moja „profaÅ¡istiÄka“ provenijencija. A sve navedene materijalne Äinjenice protiv mene su lažne.

Sanski Most, 04.02.2010.godine

Asim Kamber
snijeg
Senior
Poruka: 178
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: ZABRANJENO REAGIRANJE ASIMA KAMBERA prije 1 mjesec  
preuzeto sa www.depo.ba
a suta kako vidim na netu, izlazi u osloboÄ‘enju, poÅ¡to avaz kao demokratska novina nije htio, ili smio, objaviti Älanak..
snijeg
Senior
Poruka: 178
graphgraph

Odg: ZABRANJENO REAGIRANJE ASIMA KAMBERA prije 1 mjesec  
Eno Memkin
Stariji Clan
Poruka: 1197
graph

Odg: ZABRANJENO REAGIRANJE ASIMA KAMBERA prije 4 nedjelja, 1 dan  
cao trnavac,u trnovi su fini ljudi osim nihada iremze
fazan
Junior
Poruka: 98
graphgraph

Boze,kakva konverzacija!Fuj...

Å to se tiÄe pisanja g.Kambera,svaka Äast, jak je na peru nema Å¡ta. Naravno neću se upuÅ¡tati u komentiranje sadržaja ,ali moram priznati da treba biti dobro potkovan iz oblasti književnosti i jezika pa sroÄiti ovakav tekst.Sigurna sam da mu je malo tko u Sani u tome dorastao.
Volim obrazovane ljude koji u svakom smislu mogu opravdati diplomu koju imaju,pogotovo sada kada je do diplome vrlo lako doći(kupiti je).
Naravno,oni sa kupljenim diplomama dok progovore pokazu stepen svoje obrazovanosti,znanja, kulture itd....
nirvana
Pocetnik
Poruka: 19
graphgraph

ma znas dok oni uzmaju lovu Asim kupuje knjige i onda nastaje problem eno redzo od jutros trazi Klaicev rijecnik da sebi prevede esej
fazan
Junior
graphgraph

Sve je relativno. Poznajem par srednjoskolaca koji ce bez problema napisati ovakav tekst kao analizu neke procitane knjige. Cak ce biti malo sadrzajnije od navedenog teksta, koji je kao slika gdje je ram toliko nakicen da se granici sa losim ukusom, kichom, dok je sam sadrzaj, slika, jeftina kopija jeftinog slikarskog rada bez konkretne umjetnicke vrijednosti. Drugim rijecima, desperatno mlacenje prazne slame i stoput prozvakano mazanje ociju neupucenom citaocu.
A sad, ako je malo "takvih" koji ce napisati takav "esej" onda je to samo pokazatelj da je iz Sane otjerano skoro sve sto je bilo sposobno i kadro. Taktika "rastjeraj pa vladaj". Nazalost.
Eno Memkin
Stariji Clan
graph

tako pise juce covjek na sarajevo x forum da bi avaz objavio clanak ali ga urednici nisu znali prevesti(kupljene diplome)
fazan
Junior
graphgraph

E, ako je vama ovaj tekst plafon , onda mogu zamisliti nivoe svijesti na kojima plutate.
(a taj covjek na Sarajevu-x si garant Ti).
Eno Memkin
Stariji Clan
graph

ma eno tj.sarcevicu nije to napisano sanjanima nego onom knjizevniku radoncicu koji je uzeo nasu lovu od razvojne banke pa se sa njom sepuri po bosni i pravi nas budalama
fazan
Junior
graphgraph

Idi na vrhStranica: 1234
Moderatori: Medin

Video Sedmice

Login