Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

Reagiranje Sadika Bahtica na intervju H. Lipovače
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 12
TEMA: Reagiranje Sadika Bahtica na intervju H. Lipovače
Reagiranje Sadika Bahtica na intervju H. Lipovače prije 1 mjesec  
Reagiranje na intervju Hamdije Lipovače u Dnevnom avazu – Sedmica
od subote 30. januara 2010. godine

U “Dnevnom avazu” od 30.01.2010.godine ( vaš prilog “Sedmica)”, objavili ste intervju s Hamdijom Lipovačom, gradonačelnikom općine Bihać, koji je iznio niz neistina na moj račun. Nekoliko dana prije toga, takođe ste objavili tekst u kome sam uputio javni poziv gosp. Lipovači, da se suočimo i razgovaramo pred građanima i da tom prilikom odgovorimo na pitanja koja će definitivno potvrditi “ko je od nas dvojice kriminalac, korumpiran, reketaš itd.». Objavili ste i njegovo pismo, kojim je on svako sučeljavanje kroz medije odbio, ali usput mi je podario nekoliko “savjeta”, kao iskusan političar. Međutim, sve mi je odmah bilo jasno, uvijeno u celofan, a suština je da on u javnost sa mnom ne smije, ne zato što bi to bio obračun kod OK korala, već zato što zna, da ja podatke o njegovom imovinskom kartonu imam, koji se mjeri milionima KM i dokaze vidljive golim okom.

Pored toga, ne bi bilo dobro da se sad u već otpočetoj izbornoj kampanji pred građanima, razotkriju neke mračne gradonačelnikove tajne, posebno onaj dio, koji se odnosi na reketirenje, mito i korupciju, a produkt toga je zna se - nezakonito bogaćenje! Kako da dozvoli, da se godinama dobro građen imidž čuda od djeteta, predodređenog političara, nade bosanskohercegovačke političke scene, poštenjačine sa korjenima i pedigreom, sruši i to od mene, koji sam sataniziran i prikazan kao čovjek koji se obračunava novinarima. Ko to meni, daje za pravo da rušim iluzije građana Bihaća, za koje je ovaj korumpirani, samovoljni političar samo dječak, naš Hamdo?

Odgovor nisam dobio i neću ga dobiti, bar ne od gosp. Lipovače, jer dio njegovog imidža je da javnost i građani postoje samo onoliko koliko to treba njemu, njemu se polažu računi, njemu idu pohvale, a neplaćeni računi se ispostavljaju njima.
Vaš Intervju iako je imao za cilj, da gospodina Lipovaču prikaže kao ozbiljnu političku ličnost, kao nadu bosanskohercegovačke politike, perspektivni kadar i budućeg lidera SDP BiH, nije mogao bez bezobrazluka i narcisoidnih ispada gosp. Lipovače, a u svemu tome nezaobilazna tema i krivci za sve zlo na Unsko-sanskom kantonu su neki drugi, a najviše opet ja Sadik Bahtić. Isti onaj Bahtić kojeg su on i Edham Veladžic bivši predsjednik KO SDA USK, molili da udje u vlast, ali Bahtić je poznat po tome, da nikad ne želi na vlast sa kriminalcima, reketašima i autokratima.
Čudno da ga novinar, koji je sigurno dobro informiran ništa od toga nije upitao, jedino ako nije i cilj Intervjua i bio da se načelniku politikantu, da prostor, da po ko zna po koji put priča priču o sebi, svojoj veličini i pameti.

Iz gore navedenih razloga imam odgovornost, zbog svoje porodice ( nisam ni Pozderac, ni Lipovača) koja je čestita i poštena, zbog političke opcije i stranke kojoj pripadam, zbog građana koji su glasali za mene, zbog funkcije koju obnašam u zakonodavnoj vlasti , pa čak i zbog onih koji se bave politikom, a osjećaju se jadno, popljuvano i bezvrijedno, dozvolite mi da reagujem na pojedine djelove Intervjua i molim Vas da to moje reagovanje objavite.

Ne želim i nisam nikad želio, da budem lider Krajine nasuprot gosp. Lipovači. Krajina je platila i plaća visoku cijenu ( preko 3.000 poginulih Krajišnika ) zbog svojih lidera i samoproglašenih političkih vođa. Opsesija vođom koji rješava sve, koji je dan da narod osvijesti i dovede do željenog cilja , koji zna šta je dobro, a šta zlo, ljudima na ovim prostorima je samo donosilo nesreću i bol. Vođe su iznad sistema i države i za njih postoje samo moji građani i to Hamdija Lipovača nosi u sebi kao datost, kao obavezu i nasljeđe kojeg ne može da se oslobodi.

Uvažavam činjenicu, da svako vrijeme ima svoje breme, svoje političke projekte, svoje političare,ali to ne znači da postoji ekskluziva porodica da se moraju baviti politikom i da su samo one karika koja povezuje naše živote “ Ja mogu ujediniti Krajinu, jer porodica iz koje dolazim….”.Koja porodica, gdje su drugi koji su krvlju branili Krajinu i državu, ko je to licencirao to tvoje pravo, da budeš jedina istina ?

S BiH poslije općih izbora nije participirala u vlasti na kantonalnom nivou. Gosp. Lipovača priznaje da je neprincipijelno napravljen dogovor između gosp. Tihića i gosp. Lagumdžije, kojim su na Unsko-sanskom kantonu SDP i SDA ušle u koaliciju. On priznaje da je cilj koalicije od strane SDP, bio da se eliminiše Stranku za BiH i diskvalificira i prikaže nesposobnom SDA, iako to nije tačno, jero su taj isti Lipovača i Edham Veladžić željeli da mi budemo u vlasti, a da tu ne bude A-SDA, što mi nismo htijeli prihvatiti

Dalje , to je bila i prevara sopstvene stranke koja je od tog momenta postala njegov talac i sredstvo na putu ka apsolutnoj vlasti i političkom liderstvu. Rezultati posljednjih općinskih izbora potvrđuju, da su svi izgubili osim njega, jer cilj je bio da stvori sopstveni politički capital, sopstvenu parapartijsku političku strukturu poslušnika, svoj posjed, svoj kapital, sopstveni menadžment sastavljen od novih poduzetnika regrutovanih od rođaka i prijatelja, a sve su to zajedno dobro privatno kapitalizirali ( bankovni računi, kuće, vikendice, novoosnovane privatne firme rođačke i ortačke)!

Ta priča ne bi imala kraja nije došlo do krize, drastičnog pada prihoda iz PDV što je ispraznilo općinske budžete. Sve je stalo, stvorene obaveze se više nisu mogle plaćati, plaće administracije i budžetskih korisnika počele su kasniti, jednostavno počeo je život na kredit.

U takvim uslovima su popucale interesno uspostavljene ljubavi i brakovi, puca idealna slika o najmenadžeru koji više ne može da investira i da pri tome kupi piksu! Opet je za sve bila kriva moja malenkost, kriv je gosp. Tihić koji ne može i ne zna da disciplinira stranku ( a u vrijeme dobrih odnosa u koaliciji, dodjelio mu je najviše priznanje općine), kriv je premijer Vlade USK Šemsudin Dedić, kriv je Hozanović Rifet kojim se zvanično i nezvanično sastajao i sastaje! Svi su krivi, ali sa svima i dalje pokušava da politički igra nadajući se da će spasiti sebe i svoje blago, ne stranku jer ona je poslužila svrsi, sutra to može biti i neka druga.

Nemam ništa protiv, da samozvani budući premijer bude Hamdija Lipovača, međutim, on ne može biti lider ni u svom haustoru, kamo li u Krajini, jer s njim ne želi ni jedna politička opcija na USK iz razloga što je upropastio i zavio općinu Bihać u crno, doveo je pred bankrot, sada plaća i vraća kredite u kojima ima 10 miliona kamata, a mjesečna rata 208 hiljada KM.

Lipovača u svom intervju-u kaže, da mi vodimo Krajinu u propast, a mi istinski čuvamo Krajinu od takvih kao što je Lipovača, koji je upropastio sve tamo gdje je radio.

Lipovača iznosi svoje socijaldemokratsko uvjerenje i poziva se na porodicu Pozderac, neka mi odgovori, da li je socijaldemokratija to, da on kao gradonačelnik s pet godina radnog staža ima milionsku imovinu u BiH i van BiH ( kuće, vikendice, vile, zemljišta, jahte, đip, ušteđevinu na štednoj knjižici) i to što Lipovača ima danas i što je na nezakonit način stekao za 5 godina, je puno više nego što je familija Pozderac za 50 godina stvorila. Takođe, Lipovača je iznio «da smo mi u vlasti bili za vrijeme Drugog svetskog rata završili bi kod Pavelića», podsjećam ga da sva javnost zna, a i ja posjedujem njegovu člansku kartu Hrvatska mladež, gdje se učlanio tokom rata i mislim da je od mladog Pavelića – Lipovače, jedino veći Hrvat Asim Kamber.
Lipovača treba da zna, da je Sado Bahtić poznat u Krajini i u javnosti, kao čovjek bez dlake na jeziku, čovjek koji se ne može kupiti ni ucijeniti, te da za njega nema nedodorljivih, a kriminalci poput Lipovače i drugih, ne mogu odlučivati o jednom narodu Krajine.

Pored ostalog, istakao je kako je Sadik Bahtić sve materijalizirao što nije tačno. Prije rata sam bio 10 puta bogatiji nego sad, imao sam privatno preduzeće, radim, imam 26 godina radnog staža za razliku od tebe koji nisi imao ništa, a sad si deset puta bogatiji od Bahtića, odakle zna se, na kriminalan i nezakonit način to si stvorio.

Na kraju gosp. Lipovača, meni te je kao čovjeka žao, jer si obolio od vlastomanije i kleptomanije i moj savjet ti je da se liječiš, jer ti to kao drugu istinski želim, a od sučeljavanja sa mnom s materijalnim dokazima, fotografijama i činjenicama u imovinskom kartonu nećeš moći pobjeći, javnost i građni USK i šire, to već znaju.

S poštovanjem!

mr.sci. Sadik Bahtić,
poslanik u Parlamentu BiH
malik
Pocetnik
Poruka: 3
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Reagiranje Sadika Bahtica na intervju H. Lipovače prije 1 mjesec  
malik napisao/la:

Na kraju gosp. Lipovača, meni te je kao čovjeka žao, jer si obolio od vlastomanije i kleptomanije i moj savjet ti je da se liječiš, jer ti to kao drugu istinski želim, a od sučeljavanja sa mnom s materijalnim dokazima, fotografijama i činjenicama u imovinskom kartonu nećeš moći pobjeći, javnost i građni USK i šire, to već znaju.

S poštovanjem!

mr.sci. Sadik Bahtić,

Dojmilo me se pismo, narocito ovo "kao drugu".

Mudo Marjanovo
Senior
Poruka: 227
graphgraph
Korisnik je trenutno na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika

svidjelo senekom ili ne ali čovjek i ma petlju da izazove
Guvernera Krajine na test istine .
zeleni5529
Pocetnik
Poruka: 4
graphgraph

Taj se covjek Sadik Bahtic, prije cetiri godine na predizbornoj kampanji svadjao sa svojim tadasnjim zakletim neprijateljem AK a poslije izbora su se izmirili i usli u koaliciju.
sudla
Senior
Poruka: 351
graphgraph
Korisnik je trenutno na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije i Kantonalno vijeće Stranke za BiH jučer su u Bihaću potpisali sporazum o partnerskim odnosima.
Inicijativa je potekla od SDA, nakon i zvaničnog raskidanja odnosa sa SDP-om, a SBiH je u ovu koaliciju ušla, kako je istaknuto, radi prevazilaženja nastale situacije u Unsko-sanskom kantonu kada je u pitanju funkcioniranje vlasti.
Međutim, uprkos ovom sporazumu, ni ova koalicija nema potrebnu većinu u Skupštini Kantona, što im, kako je rečeno na pres-konferenciji, u ovom momentu nije toliko bitno.
Otvoreni su i za saradnju s drugim strankama, ali u obzir dolaze politički partneri ozbiljnih namjera, istaknuto je.
Podsjetimo, Stranka demokratske aktivnosti (A-sda) već ranije uputila je poziv za saradnju objema ovim strankama, međutim, o tome se nije govorilo.
Kazano je tek da bi se kadrovi A-sda trebali vratiti u SDA, jer su sada otklonjeni svi problemi zbog kojih su i formirali novu stranku.
Novi partnerski odnosi trebali bi poboljšati i rad izvršne vlasti u Kantonu, kazao je premijer USK-a Šemsudin Dedić, najavljujući nakon raskidanja odnosa sa SDP-om kadrovske izmjene, pa čak i u sastavu Vlade Kantona.

Radio Sana
admin
Administrator
Poruka: 1058
graphgraph

evo sta su lopuze, pred izbore hoce da se kolju a poslije izbora kao da nista nije bilo. Oni jednostavno nemaju strategiju razvoja i opstanka Krajine. Jedina njihova strategija je sa lazima i prevarama doci do jeftinih glasova i tako ugrozavati nase zivote i naredne 4 godine.
sudla
Senior
Poruka: 351
graphgraph

Odg: Reagiranje Sadika Bahtica na intervju H. Lipovače prije 3 nedjelja, 6 dana  
Reagiranje Sadika Bahtića na saopćenje Asda

Povodom vašeg saopćenja na održanu press konferenciju SBiH u Cazinu, gdje sam ja direktno prozvan, želim da vam odgovorim na sljedeće. Drugovi iz Asda u vašem saopćenju na našu konferenciju, ništa niste demantovali, osim što ste u vašem stilu, što dolikuje vama, malim lokalnim strankama, koji sa kratkim rokom trajanja, iznijeli niz neistina i laži, sa željom da obmanete javnost.

Drugovi iz Asda, zahvaljujem što ste se zabrinuli za mene, što sam se umorio i što puno radim, želim da vam kažem da sam se uistinu umorio od vas, vaših laži, spletkarenja, tajnih sastanaka, mešetarenja i koaliranja s SDP-om. Tačno je da sam vas hvalio na FTV-u, jer sam živio u zabludi, davao vam podršku i mislio da ste časniji dio SDA, međutim, u zadnje vrijeme sam se uvjerio da nije tako, a što dokazuje i pismeni dokaz Odluka KO SDP-a da podrži vaš klub vijećnika u općinskom vijeću Cazin. Shvatam da sam živio u zabludi, da ste mi vi najveća greška u životu, koju sebi nikad neću oprostiti, jer sam izgubio dragocjenih par godina sa nezrelim, neozbiljnim i nedosljednim političarima.

Drugovi iz Asda, niste ni demantirali moju izjavu iz Cazina, da ste vi jedini isključivi i najveći krivac, za neformiranje zakonodavne vlasti u Cazinu i čime ste spriječili razvoj i dolazak investitora u općini Cazin, za razliku od SDA i SBiH, koje žele da se problem u Cazinu riješi sto prije.Također, drugovi iz Asda niste demantirali ni moju izjavu da osim što ste izdali SBiH i mene, izdali ste i birače Cazina, tako što ste vi jedina politička opcija, koja ste u čvrstom zagrljaju sa drugovima iz SDP-a, a zna se da ste otišli iz SDA, zato što niste htjeli u koaliciju sa SDP-om.

Na kraju drugovi iz Asda, hvala što mi opraštate, i ja vama sve opraštam, za razliku od građana Cazina, koji vam nikad neće oprostiti, što ste ih izdali, prevarili i otišli u zagrljaj s SDP-om, a ja se super osjećam nikad bolje, jer sam skinuo najveći teret koji sam nosio, a to je Asda. Vama i vašim partnerima iz SDP-a želim još prisniju i dublju suradnju.

S poštovanjem,

mr.sci. Sadik Bahtić
tusam
Pocetnik
Poruka: 4
graphgraph

Odg: Reagiranje Sadika Bahtica na intervju H. Lipovače prije 3 nedjelja, 5 dana  
Kako ovaj Sado Bahtic zna za salu
Bucca
Senior
Poruka: 190
graphgraph

Jeste. Bas je smijesan.
Eno Memkin
Stariji Clan
Poruka: 1185
graph

Imas pravo,bas smo se danas ismijali tj,Sado Bahtic i moja melenkost!
Bucca
Senior
Poruka: 190
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12
Moderatori: Medin

Video Sedmice

Login