Baner

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrujte.    Zaboravili ste lozinku?

Asim Kamber carsijski je serif
(1 pregleda) (1) gost
Idi na dnoStranica: 12345678...31
TEMA: Asim Kamber carsijski je serif
Asim Kamber carsijski je serif prije 2 godina  
Asim Kamber èaršijski je šerif koji odluèuje o životu i smrti

Sanski Most je grad koji živi u strahu! O životu i smrti Sanjana danas odluèuje èaršijski šerif - poslanik Skupštine Unsko-sanskog kantona i delegat Doma naroda Federacije BiH Asim Kamber, inaèe "ugledni" kadar SDA.

Kamber, kojeg šaljivi Sanjani krišom nazivaju Asim Bonaparta, odluèuje o politièkim, privrednim i svim drugim procesima, iako formalno nema nikakvu važniju funkciju u tom gradu.

Gospodar grada

O neviðenoj diktaturi "u povjerenju" su nam posvjedoèili brojni stanovnici Sanskog Mosta s kojima smo razgovarali proteklih dana. No, uistinu su rijetki Krajišnici koji su spremni javno govoriti o èovjeku koji se bio zakleo da æe rahmetli generala Mehmeda Alagiæa "strpati iza rešetaka", a i danas se otvoreno hvali da je srušio prema mnogima najveæeg bošnjaèkog heroja. Jedan od tih hrabrih je Nihad Kljuèanin, predsjednik Udruženja logoraša Sanski Most i brat književnika Zilhada Kljuèanina.

- Kamber je apsolutni gospodar grada! Ljudi ne smiju pisnuti od njega. Uostalom, šta reæi o èovjeku koji kaže da mu je najdraža historijska liènost sam Gebels (Goebbels)! On postavlja referente u Opæini Sanski Most, skicira javne objekte u gradu, odluèuje o tome hoæe li biti zaposlena neka èistaèica... Èak mi je jedan sugraðanin prilikom prijave na konkurs za direktora škole radosno rekao da "ima saglasnost od Asima", kao da se radi o nekoj važnoj kvalifikaciji. A za sve je zaista potrebna njegova saglasnost. Taj èovjek gospodari ribolovnim društvom, komunalnim fondom, vatrogascima, šumarima... Svojim djelovanjem on definitivno vodi grad u propast, jer grad ovako nema nikakve šanse - prièa Kljuèanin.

Prièa se i o tome da Kamber ima dosje svakog èovjeka kojeg je postavio na bilo koju funkciju, pa èak i one koje je lièno zapošljavao.

Kako ovaj ratni logistièar mutnih raèuna pokazuje svoju moæ u Sanskom Mostu, najbolje, kaže Kljuèanin, ilustrira èinjenica da je opæinskom matièaru zabranio da vjenèa njegovog sina Mirzu, takoðer èelnika Mladih SDA i èlana Izvršnog odbora SDA Sanski Most. Razlog - nevjesta mu se nije sviðala!

- Takoðer, on potpuno kontrolira sve aktivnosti aktuelnog naèelnika Sanskog Mosta mr. Sanjina Halimoviæa - pojašnjava Kljuèanin.

Alfa i omega

Kamber svoj utjecaj, jasno, dobro naplaæuje. Sanjani prièaju o njegovom velikom bogatstvu. Osim sumnjivo kupljenog stana u centru Sanskog Mosta za male pare, prema rijeèima naših sagovornika ima stan u Zagrebu, a navodno je èak za 585.000 eura kupio kuæu u Dubrovniku. Prièa se da ima i stan u Beèu!

Dugogodišnji èelnik SDA u Sanskom Mostu posebno voli pokazivati svoju silu nad uspješnim lokalnim privrednicima koji nisu pod njegovom kontrolom. O tome najbolje može reæi Hamdija Šarèeviæ, vlasnik ugledne kompanije "Šarèeviæ".

- On je meni rekao da su njegova sudska, opæinska i kantonalna vlast i da se ne mogu nikako "gurati" s njim. Kamber mi je bukvalno srušio vikendicu zato što je, kako je rekao, želio uzeti mene za primjer. Imao sam urednu urbanistièku saglasnost i brojne dozvole za taj objekt - istièe Šarèeviæ.

Dodao je da ga je Kamber èesto ismijavao tvrdeæi da æe "nositi dres koji mu on odredi".

- On lièno ne uzima pare, ali traži da uplatiš, primjerice, 50.000 KM na raèun SDA, a niko drugi do njega ne koristi te pare. I ja sam tako dao 6.500 KM za štampanje plakata i zastava SDA. On je zaista alfa i omega Sanskog Mosta. Taj èovjek uništava naš grad - rekao je Šarèeviæ.

Stotinu ljudi ostavio na ulici

Ogorèen je i Eniz Kaziæ, vlasnik kompanije "Encom", koja je nemilosrdno uništena pod udarima Kambera i njegovih ljudi.

- Ja sam imao najveæu firmu u Sanskom Mostu, a prije mjesec sam morao otpustiti i svoje posljednje radnike. Imao sam više od 100 radnika. Na kraju, nisam imao posla, a banke su me blokirale. U budžetu USK postojalo je šest miliona maraka od privatizacije i to je trebalo vratiti u privredu. Uputio sam zahtjev za ta sredstva da bi se saèuvala radna mjesta. Umjesto da mi u interesu zajednice pomogne, Kamber mi je poruèio da æe uèiniti sve da zaustavi svaki pokušaj da doðem do novca. Zbog toga je, na kraju, na ulici završilo 100 mojih radnika, a više stotina èlanova njihovih porodica ostalo je gladno - kaže Kaziæ.

Gaši je za njega mala maca

- Naša privreda za to vrijeme propada. Ljudi više neæe da rade pod reketom i pritiscima. Neæe da im on odreðuje šta æe raditi. Posljednjih godina nestalo je 20 firmi. Ljudi odlaze prema Švedskoj, Francuskoj, Sloveniji... On sve uništava! To što se radi ima sve karakteristike zloèinaèke organizacije. Gaši je mala maca, prava beba naspram Kambera - kaže Nihad Kljuèanin.

www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/asim-ka...uje-o- zivotu-i-smrti
Sanskimost2020
Pocetnik
Poruka: 4
graphgraph
Korisnik nije na mreži Kliknite ovde da biste videli profil ovog korisnika
Posljednja izmena: 26.01.10 04:18 od admin.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: Asim Kamber èaršijski je šerif prije 2 godina  
Ljudi, zar smo svi ovdje toliko jadni da ne smijemo komentarisati (ne)djela ovog kabadahije...
najnovijitip
Pocetnik
Poruka: 27
graphgraph

hahahaha, koliko je vremena proslo da niko nije ovu temu komentarisaoSmile)
imo
Senior
Poruka: 267
graphgraph

Evo, prvi mi haber sada. Bogami, nece ovo na dobro. Priblizavamo se tacki kljucanja. Kad prvi progovori onda je za ocekivati da ce i ostali poceti dizati glave. Neminovno je to ako je teror u pitanju. Na kraju se ne pita za cijenu.
Ovo je samo pocetak. Bice toga jos.
Ali.... ako cemo iskreno, ipak smo mi na ovoj stranici prvi digli glas. Jest da nismo prijetili nikome da cemo kao "hrvatski bojovnici" skidati ovoga ili onoga, ali jedini razlog za to je sto smo mi ipak ljudi sa shlifom. Fino odgojeni.
Eno Memkin
Legenda foruma
Poruka: 3040
graph

izbori unutar SDA na kantonalnom nivou pa nemaju vremena.
imo
Senior
Poruka: 267
graphgraph

Nema ih puno kada treba placati cijenu poltronstvu i ulizivanju. Nece ih puno ostati na brodu koji tone zajedno sa kapetanom. Stakori prvi napustaju brod koji tone.
Eno Memkin
Legenda foruma
Poruka: 3040
graph

sutra ce biti njegova reakcija na ove navode u dnevniku tv 101 pokusacemo da obezbijedimo snimak za sve
admin
Administrator
Poruka: 1948
graphgraph

Nihad Kljucanin je jedan od pokretaca uspostavljanja ogranka Radonciceve stranke u Sanskom Mostu. Naravno da je ovo ocigledno predizborni odstrel konkurencije. A da je Asim najmocniji politicar u Sani to i ptice znaju, a da je pod njegovom upravom taj grad postao grad to vidi svako ko nije navraco u zadnjih deset godina pa sada navrati. Dok je stolovao ''general opcine'' (tako su ga najavili na jednom skupu birvaktile) Sana je dobila autobusku stanicu, dzamiju u Starom Majdanu, dvije zgrade u Fajtovcima, hipodrom i nista vise... sve ostalo je dobila kada je ''general opcine'' svoju slavnu vojnicku karijeru neslavno zavrsio u klozetu picerije Kamino. Asim jeste djavo ali u slucaju rusenja nelegalno izgradjenih vikendica sanskim i prijedorskim bogatunima taj djavo je dosao po svoje. I nema on tih stanova i nekretnina, tu im je dohakao pa mu ne mogu nista. Njega zanima samo vlast i moc nad ljudima a ne i bogacenje. A vlast nije kriminalna, vlast je demokratska
snijeg
Senior
Poruka: 291
graphgraph

a što reæi o drugima koji prozivaju kambera, encom, koji je upropastio firmu od 100 ljudi krivi druge, mozda bi bilo bolje da je prodao koji auto, i platio zaostale plate svojim radnicima, pitanje je sto ce mu se desiti kad ga isti zaustave na cesti, a on u jednom od auta koji sve skupa imaju vrijednost preko pola miliona maraka,
ovo su oni ljudi koji su od 96 godine krali u sane sve sto se moglo krasti,a sada im smeta covjek koji im to ne dopusta, kad sve ovo prodje hvatati æe se oni za glavu, jer opasno je tvrditi ono što ne možes potvrdiiti, a ovi isti imaju previše oraha u džepovima..
i da u srijedu je kantonalni odbor sda..a sanski most pored cazina ima najveæi broj mjesta u odboru, jedan od njih je i kamber toliko o njegovoj kazni..
snijeg
Senior
Poruka: 291
graphgraph

POCELA JE EMISIJA 60 MINUTA, BICE PRILOG O ASIMU KAMBERU
admin
Administrator
Poruka: 1948
graphgraph

Idi na vrhStranica: 12345678...31
Moderatori: Moderator

Facebook

Video Sedmice

Login